Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ανυποχώρητο το ένοπλο σκέλος της Hamas...



Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξοπλισθεί ξανά, περιφρονώντας οποιαδήποτε ισραηλινή ή διεθνή προσπάθεια να παρεμποδίσει τους μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης να ανεφοδιάσουν τα οπλοστάσια τους με ρουκέτες και άλλα όπλα μετά το πόλεμο της Γάζας.


«Κάντε ότι θέλετε. Κατασκευάζοντας τα ιερά όπλα είναι μέρος της αποστολής μας και γνωρίζουμε τους τρόπους για να αποκτήσουμε αυτά τα όπλα», δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους με το πρόσωπο του καλυμμένο με μια αραβική μαντήλα, ο Ουμπάιντα δήλωσε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοικτές», εάν το Ισραήλ δεν κατορθώσει να αποσύρει τα στρατεύματα του από τη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε μια εβδομάδα, αίτημα που διατυπώθηκε από τη Χαμάς όταν χθες ανακοινώθηκε κατάπαυση του πυρός ύστερα από τρεις βδομάδες συγκρούσεων.


Το Ισραήλ, κατά την ανακοίνωση της εκεχειρίας, διατύπωσε την απειλή ότι θα επαναλάβει τη στρατιωτική του δράση εάν η Χαμάς προσπαθεί να περάσει λαθραία όπλα στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ θέλει από την Αίγυπτο να παρεμποδίσει τη διακίνηση όπλων προς τους Παλαιστίνιους μαχητές μέσα από σήραγγες κάτω από τη μεθοριακή γραμμή με τη Λωρίδα της Γάζας.