Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Σήμερα οι υπογραφές Ρωσίας – Ουκρανίας για το φυσικό αέριο! Για να δούμε...



Σήμερα το μεσημέρι (14:30 ώρα Ελλάδας), ανακοινώθηκε πως, πρόκειται να υπογραφεί η συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας, η οποία θα επιτρέπει την επανάληψη των εξαγωγών του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του ουκρανικού εδάφους, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.
«Έχει προγραμματισθεί να υπογράψουν στις 15:30 (τοπική ώρα)», δήλωσε ο Αλεξάντρ Σμιρνόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν.
Τη συμφωνία, οι ακριβείς όροι της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, διαπραγματεύτηκαν αργά τη νύχτα του Σαββάτου, όπως ήδη έχουμε γράψει, ο Πούτιν και η Ουκρανή ομόλογός του Γιούλια Τιμόσενκο.
Σύμφωνα με τον Σμιρνόφ, ο Πούτιν και η Τιμόσενκο θα παρευρεθούν στην υπογραφή της συμφωνίας από αξιωματούχους της Gazprom και της ουκρανικής Naftogaz.


***Και ναι μεν, μπορεί ο Πούτιν να είναι "σκληρός" πολιτικός ηγέτης, όταν όμως έχεις απέναντί σου την Τιμόσενκο "χαλαρώνεις" κάπως και δε μπορεί να σου "βγεί" όλη η σκληράδα, γι' αυτό και όπως μεταδίσουν μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Πούτιν, γνωστός λάτρης του "ωραίου", φέρεται να έκανε και κάποιες ελαφρές υποχωρήσεις για να βρεθεί, επιτέλους, λύση!!!!!!..........