Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Σύμπραξη Φορέων για τον παλαιστινιακό λαό



Σύσκεψη υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας», με αντικείμενο την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη αλλά και τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού.


Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, οι επικεφαλής των Νομαρχιακών παρατάξεων κ.κ. Χρήστος Μαλαπάνης και Θανάσης Πετράκος, ο αντινομάρχης Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σωτήρης Τσώνης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Χρήστος Σταθόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ κ. Γαλανάκης, η εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας κ. Μαρία Οικονομάκου, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Μαρκόπουλος, του ΤΕΕ κ. Αγγελής, του Ερυθρού Σταυρού κ. Μανδούρος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Χρονόπουλος, της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Πλεμμενόπουλος, της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κ. Πλατάρος, των καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τσιγαρίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας κ. Κουτίβας.

Ενέργειες της Μητρόπολης και της Νομαρχίας
Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε τοπικό επίπεδο από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Αναλυτικά ανέφερε πως στον δίσκο που βγήκε στους Ιερούς Ναούς την εορτή των Θεοφανείων μαζεύτηκαν 16.000 ευρώ και η Μητρόπολη θα συμβάλει με 4.000 ευρώ από το Φιλόπτωχο Ταμείο. Ανακοίνωσε ότι σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου υπάρχει ανακοίνωση να ξαναβγεί δίσκος χθες Κυριακή, για να μαζευτεί κι ένα δεύτερο ποσό για το λαό της Παλαιστίνης. Στη συνέχεια ο κ. Δράκος ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα επίσης ενέργειες της ΕΝΑΕ και τα χρήματα που θα διαθέσει η ΕΝΑΕ - περίπου 20.000 ευρώ - για τον σκοπό αυτόν.

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΑΜ
Ακολούθως ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που χειρίζεται το θέμα, που είναι συνοπτικά οι εξής: Πρώτον το άνοιγμα των λογαριασμών ως ΝΑΜ για την ενίσχυση του Παλαιστινιακού λαού. Δεύτερον το ποσό της αποζημίωσης μίας συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, περί τις 3.000 ευρώ, που ήδη έχει κατατεθεί στους εν λόγω λογαριασμούς. Τρίτον τα Νοσοκομεία του Νομού θα δέχονται εθελοντές αιμοδότες για την λήψη αίματος για τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Τέταρτον μοιράστηκαν τα κουπόνια που εκδόθηκαν από τους Φορείς αξίας 5 ευρώ έκαστο, ώστε να γίνει η συγκέντρωση χρηματικού ποσού, που θα διατεθεί για τον σκοπό αυτόν. Τέλος, πρέπει εντός δέκα ημερών να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος αυτής της εξόρμησης, για να αποδοθεί το ποσό, γιατί η πρώτη αποστολή θα γίνει τέλος Ιανουαρίου.


Βοήθεια από όλους τους Φορείς
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των Φορέων του νομού και αναφερθήκαν στον τρόπο που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει. Η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΤΕΕ, και ο Ιατρικός Σύλλογος θα βοηθήσουν και με χρηματική ενίσχυση και με κουπόνια. Το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Ερυθρός Σταυρός, η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και οι καθηγητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεισφέρουν με την προώθηση των κουπονιών. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος ήδη διέθεσε 2.000 ευρώ από ακύρωση εκδήλωσης για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.


Οι λογαριασμοί για την κατάθεση χρημάτων
Οι λογαριασμοί, στους οποίους μπορούν όλοι να καταθέτουν χρήματα, είναι οι εξής: Της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας στις τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ: 220/485022-01, EUROBANK: 0026-0128-18-0200381388 και ALPHA BANK: 500/002002015886. Της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας: ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 3430300217818 κι ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 86926415.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"