Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Στο επίκεντρο δημοσιευμάτων ο Αντώνης Σαμαράς



Εκτενή αναφορά στη ζωή και την πολιτική πορεία του Αντώνη Σαμαρά δημοσίευσε η Κυριακάτικη εφημερίδα «Espresso».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δισέλιδο αφιέρωμα για τον Μεσσήνιο υπουργό Πολιτισμού με τίτλο «Δύναμη Δέλτα», με σαφείς σημειολογικές αναφορές στην καταγωγή του Αντώνη Σαμαρά (είναι εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα) και «ο Σαμαράς είναι πάλι υπουργός και έτοιμος για όλα».

Πέρα από την αναφορά στην πολιτική πορεία του Α. Σαμαρά από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι την υπουργοποίησή του το αφιέρωμα εστιάζει στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Μεσσήνιου υπουργού, επιχειρώντας να διεισδύσει και να βολιδοσκοπήσει το προφίλ του και πέρα από τον υπουργό Σαμαρά να σκιαγραφήσει τον άνθρωπο Σαμαρά.


Ο υπουργός Πολιτισμού άλλωστε σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται η δημοφιλέστερη πρωθυπουργική επιλογή για τους Έλληνες ψηφοφόρους και δη τους Μεσσήνιους, οπότε και οι αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στον Τύπο συνηγορούν και επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον Μεσσήνιο πολιτικό, που επανήλθε σε υπουργικό θώκο μετά από 17 χρόνια.


Η εφημερίδα επιχειρεί μια ενδοσκόπηση στα ενδιαφέροντα και τις συνήθειές του, αλλά παραθέτει και λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, όπως η γνωριμία του με τη σύζυγό του Γεωργία, δημοσιεύοντας παράλληλα οικογενειακές φωτογραφίες του υπουργού.


Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της εφημερίδας:


«Οι συνήθειες του είναι υγιεινές, αφού δεν καπνίζει και δεν είναι ιδιαίτερα φίλος του αλκοόλ, προτιμώντας κυρίως το καλό κόκκινο κρασί. Αλλά και στο τραπέζι του προτιμά περισσότερο το ψάρι από το κρέας, ενώ απαραιτήτως το φαγητό του συνοδεύεται από σαλάτα με μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Χωρίς να το διαφημίζει ιδιαίτερα, σε αυτές τις εκλογές επέλεξε να μην εκδώσει προεκλογικό φυλλάδιο. Τα χρήματα που θα έδινε τα διέθεσε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας για την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπατριωτών του».


Ο κ. Σαμαράς παρουσιάζεται λάτρης του κινηματογράφου, της μουσικής και του αθλητισμού και ιδιαίτερα του τένις, αφού υπήρξε και πρωταθλητής στο εν λόγω άθλημα ως έφηβος. Επίσης παρουσιάζεται διακριτικός, αποφεύγοντας επιμελώς να εκτίθεται στα ΜΜΕ. «Οι στενοί φίλοι του λένε πως τον σημάδεψε η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, ενώ τον χαρακτήρα του τον σμίλεψαν οι διαφορετικές ρίζες του πατέρα του και της μητέρας του. Δηλώνει Ολυμπιακός (σ.σ. το έχει μεταφέρει και στον γιό του Κώστα) και λάτρης της τεχνολογίας, αφού ενημερώνεται για ό,τι καινούργιο και σερφάρει στο Διαδίκτυο όσο μπορεί. Όνειρό του είναι να δει την πατρίδα του, τη Μεσσηνία, να απογειώνεται σε αναπτυξιακή τροχιά».


Στο δημοσίευμα επίσης γίνεται αναφορά και στη φιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο υπήρξαν συγκάτοικοι στο Πανεπιστήμιο και τους συνδέει βαθύς σεβασμός και αμοιβαία εκτίμηση. Τέλος, στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται νύξη πως δεν είναι τυχαία η επιστροφή Σαμαρά σε υπουργικό θώκο και ότι αυτό το γεγονός προαναγγέλλει την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που «ο πρωθυπουργός θέσει θέμα νέου αρχηγού του κόμματος». Ωστόσο ο Μεσσήνιος πολιτικός διατηρώντας το σεμνό και διακριτικό προφίλ του σπεύδει με ετοιμότητα να αποποιηθεί τον τίτλο του βιαστικού και δηλώνει ότι το θέμα δεν τον αφορά καθόλου. Μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει ούτε να ακούει τη συζήτηση περί διαδοχής στη Ν.Δ., προτιμώντας να δηλώνει "καραμανλικότερος του Καραμανλή"».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"