Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

200.000 ευρώ ο απολογισμός των καταστροφών στην Άνω Μεσσηνία



Την τεχνική έκθεση για τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Ανδανίας από τη θεομηνία της Τετάρτης έστειλε ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, στον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νίκο Αγγελόπουλο.


Οι ζημιές που διαπιστώθηκαν μετά από την αυτοψία που έκανε στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ανδανίας Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας αγγίζουν κατ' εκτίμηση το ύψος των 200.000 ευρώ.


Να επισημάνουμε ότι, ήδη στην εν λόγω περιοχή «τρέχει» η εργολαβία «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στις πυρόπληκτες περιοχές του Ν. Μεσσηνίας, έργα προστασίας των Δ.Δ. Οιχαλίας (ρέμα Ξερίλας) και Δ.Δ. Σιάμου», προϋπολογισμού 980.000 ευρώ, η οποία εκτελείται υπό την επίβλεψη της ΔΕΚΕ Πελοποννήσου.
Ο κ. Δράκος στην αναφορά του προς τον κ. Αγγελόπουλο ζητά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να δοθεί σχετική εντολή στον ανάδοχο της τρέχουσας εργολαβίας να συμπεριλάβει σε αυτή και τις αναγκαίες εργασίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σοβαρές ζημιές προξένησαν οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις σε χωριά του Δήμου Ανδανίας Μεσσηνίας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύπαθη, αφού οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του φυτικού κεφαλαίου της περιοχής, με αποτέλεσμα σε έντονες βροχοπτώσεις όπως αυτή της Τετάρτης, ο κύριος όγκος του νερού να μην απορροφάται από το έδαφος, το οποίο έχει διαβρωθεί. Ως εκ τούτου τα ορμητικά νερά των χειμάρρων, που ξεχείλισαν, παρέσυραν όγκους χωμάτων, με συνέπεια τον αποκλεισμό δρόμων και τη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων. Στο Διαβολίτσι, το Καρνάσι και το Δασοχώρι πλημμύρισαν αρκετά σπίτια, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδανίας, Γιώργο Διαγούπη, κινδύνευσαν ακόμα και ζωές δημοτών.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"