Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Στην Τρίοδο Μεσσήνης η πρώτη μόνιμη πίστα dragster στην Ελλάδα!!!


Ζήτημα χρόνου είναι να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα που θα μετατρέψουν το παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου σε μόνιμη πίστα αγώνων dragster, την πρώτη στην Ελλάδα.

Τα όποια προβλήματα ξεπεράστηκαν, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας άναψε «πράσινο φως» στη σύμβαση του Δήμου Μεσσήνης με την εταιρεία GEM Επικοινωνία και- όπως αναμένεται- τα βασικά έργα θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, με πιθανό χρόνο περαίωσης, το αργότερο έως τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά όλο αυτό το διάστημα, αρχικός στόχος είναι η ένταξη του συγκεκριμένου χώρου στο πρόγραμμα των αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Όμως, εκτός αυτού, βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες που θα επιτρέψουν τη διοργάνωση αγώνων και στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς ξένων συμμετοχών.

Τα πρώτα έργα

Τα έργα που θα γίνουν, έχουν προϋπολογισμό 254.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία χώρου στάθμευσης των paddock, που περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση επιφάνειας 4 στρεμμάτων. Θα δημιουργηθεί ασφαλτοστρωμένος χώρος στάθμευσης (rest area), επιφάνειας 360 τετραγωνικών μέτρων, θα κατασκευαστούν φορητά τοιχία από εξοπλισμένο σκυρόδεμα μήκους 500 μέτρων, θα επισκευαστεί ο ασφαλτοτάπητας του υφιστάμενου διαδρόμου, θα επισκευαστεί η περίφραξη και θα διανοιχτεί δρόμος σύνδεσης με το χώρο των paddock.

40.000 επισκέπτες

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται, σε ετήσια βάση, η προσέλευση 40.000 επισκεπτών στη Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή. Το γεγονός αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη όχι μόνο της Μεσσήνης, αλλά και ολόκληρου του νομού.

Αν, δε, ισχύσουν και οι αρχικοί σχεδιασμοί, θα βοηθήσει και στη μείωση των τροχαίων, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης αγώνων «Run what you bring (τρέξε με ότι έχεις)», στους οποίους θα μπορούν οι συμμετάσχοντες να συναγωνιστούν στις συνθήκες της πλήρους ασφάλειας που τους προσφέρει η πίστα, αντί στους δρόμους.


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου