Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

«Το κραχ του 2008 θα φτάσει και στη Μεσσηνία»!!!...


Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Δυναμική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ διοργάνωσαν χθες ημερίδα στο ξενοδοχείο «Filoxenia» με θέμα «Το Κραχ του 2008: απληστία ή άστοχη πολιτική; Οι αιτίες, τα αποτελέσματα, οι μελλοντικές εξελίξεις και οι επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία και κατ’ επέκταση στη Μεσσηνία».

Στην ημερίδα αυτή παραβρέθηκε και ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δ. Δράκος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι, θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε γι’ αυτή την παγκόσμια κρίση, η οποία εξαπλώνεται διαρκώς και δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε τη διάρκειά της καθώς και τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο κ. Κουτσογιαννόπουλος ως εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας κ. Π. Νίκα, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε πως είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο, όπως φαίνεται, έχει αρχίσει και καταρρέει και πως θα πρέπει να σκεφθούμε και να προβληματιστούμε για το πώς η τοπική κοινωνία θα χειριστεί την κρίση αυτή και ποια θα είναι τα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Καραμπάτος, δήλωσε πως σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι η ενημέρωση του κόσμου γι’ αυτήν τη διεθνή κρίση της οικονομίας, η οποία αρχικά ξεκίνησε στις ΗΠΑ, αλλά πλέον έχει ήδη φτάσει και στην Ευρώπη συνεπώς και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμπάτος τόνισε: «Είναι δεδομένο πως αυτή η κρίση θα αγγίξει την οικονομία της Ελλάδας, γι’ αυτό και διοργανώθηκε αυτή η ημερίδα, ώστε να μάθει ο κόσμος ότι θα επηρεαστεί η οικονομία μας και πώς η Μεσσηνία θα αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση».

Ο κόσμος που παραβρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει την ημερίδα αυτή ήταν αρκετός.

Τέλος, για την οικονομική κρίση μίλησε και ο πρόεδρος της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, κ. Πουλαρίκας, ο οποίος τόνισε πως εδώ και δέκα χρόνια στηρίζει το Επιμελητήριο και θα συνεχίζει για πολύ να το στηρίζει, καθώς και ότι θα είναι στη διάθεση του Επιμελητηρίου για την προσφορά οποιασδήποτε βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομική κρίση από τα στελέχη της Δυναμικής Χρηματιστηριακής.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την οικονομική κρίση είναι η άνοδος των επιτοκίων, η πτώση των τιμών των κατοικιών στις ΗΠΑ, το ότι οι δανειολήπτες σταμάτησαν να αποπληρώνουν τις υποθήκες τους, οι τιμές των στεγαστικών ομολόγων κατέρρευσαν και το πιο σημαντικό ότι, πολλά μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα άρχισαν να καταρρέουν. Όλα αυτά οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, η οποία είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης του 1929.


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ