Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου...



Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά για τη διεξαγωγή έρευνας στην παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου στο ελληνικό Δημόσιο, ο απόηχος των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ και όπως καταγράφονται σε δημοσκοπήσεις, οι δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα της εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας και η άνοδος του Χρηματιστηρίου, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Εισαγγελία μπαίνει στο Βατοπέδιο! Με εντολή Σανιδά στο μικροσκόπιο όλες οι... μεσιτείες του Εφραίμ".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Το 60,5% "βλέπει" νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Παρότι βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς της η κυβερνητική παράταξη στέκεται όρθια χάρη στον Κώστα Καραμανλή".
* Η ΑΥΓΗ: "Σε κλοιό απόρριψης ο Καραμανλής. Προσέβαλαν οι δικαιολογίες του για τις υπουργικές μπίζνες".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να πάνε όλοι μέσα όσοι έχουν ληστέψει ιδρύματα και εκκλησιαστική περιουσία. Έχουν φάει πολλοί μεγαλόσχημοι πάρα πολλά κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τα νέα τεκμήρια. Στόχος τρία εκατομμύρια πολίτες. Αμφισβητούνται δηλωθέντα εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πρωτοβουλίες ζητούν βουλευτές και πολίτες. Καμπανάκι από δημοσκοπήσεις που καταγράφουν επιφυλακτικότητα και δυσφορία".
* ΕΘΝΟΣ: "Θρύψαλα η εικόνα του Καραμανλή. Δύο γκάλοπ πιστοποιούν το Βατερλό στη ΔΕΘ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κα Μπακογιάννη καλέστε τον Κίσινγκερ. Είναι η σοφή κεφαλή της Αμερικανικής Διπλωματίας. Είναι ανθέλληνας ως το κόκαλο, αλλά τα τελευταία χρόνια ομολογεί την ιστορική αλήθεια για την Μακεδονία μας".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Γιάννης Κεφαλογιάννης προς Κ. Καραμανλή: Διώξε τους βρώμικους από τη ΝΔ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανήκεστες βλάβες προκαλούν υπερέμπιστοι υπουργοί". Παρέμβαση Βύρωνα Πολύδωρα μέσω ΕΤ: "Να σώσουμε την τιμή και την αξιοπρέπεια της ΝΔ". Μπαράζ βουλευτών κατά Βουλγαράκη μετά τη ΔΕΘ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ιερή ληστεία 100.000.000 ευρώ. Βατοπέδιο: Ξαφνικά ο Γ. Σανιδάς με πόρισμα - φωτιά αποκαλύπτει".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Χωρίς τέλος τα πυρά κατά Βουλγαράκη. Νέες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Απάτη μαμούθ στο Βατοπέδιο. Παραγγελία - φωτιά από τον εισαγγελέα".
* Η ΝΙΚΗ: "Κύκνειο άσμα του Καραμανλή. Απογοήτευσε η τελευταία παράσταση του πρωθυπουργού".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός στο δικό του δρόμο πάλης για την ανατροπή του ευρωμονόδρομου. Απόκρουση της νέας αντιλαϊκής επίθεσης".
* Η ΧΩΡΑ: "Οικοπεδοφάγοι μοναχοί και κρατικοί λειτουργοί! Με παρέμβαση Σανιδά, εισαγγελική έρευνα για το Real Estate-Βατοπέδι".
* City Press: "Βόμβα Σανιδά για Μονή Βατοπεδίου: "Φέρτε πίσω λεφτά και ακίνητα".
* Metro "Δρομολογείται σύγκρουση. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και αναγγελία κινητοποιήσεων από κόμματα και συνδικάτα".
* Metropolis: "Τιμολόγια δύο ταχυτήτων στη ΔΕΗ από το 2009".
Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αγιασμός με...γυψοσανίδες. Προβλήματα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Εχασε την ευκαιρία. Απόηχος αναβρασμού στη ΝΔ για το πρώτο 48ωρο της ΔΕΘ. Δύο δημοσκοπήσεις προκαλούν προβληματισμό».
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πεδίο πολιτικής διαμάχης η ΔΕΘ με κυρίαρχο πάντα τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

* Σημείωση: Οι εφημερίδες ΕΣΤΙΑ και ΛΟΓΟΣ δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.