Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Τα 60 της χρόνια γιόρτασε η Β.Κορέα με μυστήριο για τον «εξαφανισμένο» ηγέτη της...



Χωρίς τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ-ιλ γιόρτασε η Βόρειος Κορέα τα 60 χρόνια από την ίδρυση ενός ξεχωριστού «κόκκινου» καθεστώτος.
Η απουσία του Κιμ από τις στρατιωτικές παρελάσεις πυκνώνει ακόμη περισσότερο τις επίμονες φήμες ότι είναι σοβαρά άρρωστος.
Ο Τύπος της Νοτίου Κορέας υποστηρίζει ότι ο ηγέτης της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι υπέρβαρος και φέρεται να πάσχει από χρόνια νοσήματα, όπως διαβήτη και καρδιά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Chosun Ilbo, ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος που υπηρετεί στην πρεσβεία της χώρας στο Πεκίνο είπε ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ «κατέρρευσε στις 22 Αυγούστου».
Την περασμένη εβδομάδα η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι πέντε Κινέζοι γιατροί βρίσκονται στην Πιονγιάνγκ από τα τέλη Αυγούστου για να περιθάλψουν έναν υψηλόβαθμο Βορειοκορεάτη αξιωματούχο, πιθανότατα τον ίδιο τον πρόεδρο.
Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας την Τρίτη ότι ο Βορειοκορεάτης πρόεδρος ενδέχεται να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τις τελευταίες εβδομάδες.
Επισήμανε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας.
Στη Βόρειο Κορέα κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ-ιλ, αλλά η κατάστασή του είναι ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά του κράτους.