Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ανοιχτή Επιστολή από τους «Τερψιθιώτες» στο Δήμαρχο Κυπαρισσίας


Ανοιχτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας και το Δημοτικό Συμβούλιο απέστειλαν προ ημερών «Οι Τερψιθιώτες», πολίτες του οικισμού «Τερψιθέας» στην Κυπαρισσία.

Στην επιστολή τους, η οποία είναι σε αυστηρό ύφος, θέτουν ερωτήματα προς τον Δήμαρχο ζητώντας ενημέρωση επί συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν τον οικισμό, την ανάπτυξή του και τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους καθώς και στην καλυτέρευση των συνθηκών στις αγροτικές τους καλλιέργειες.

Η Ανοιχτή Επιστολή έχει ως εξής:............


« Ανοιχτή Επιστολή

Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυπαρισσίας.

Με αφορμή τη σύνταξη του Νέου Γ.Π.Σ. Κυπαρισσίας αλλά και τα έργα που βλέπουμε να γίνονται σε άλλους οικισμούς του δήμου Κυπαρισσίας , θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τα εξής :

Η Τερψιθέα ως γνωστό είναι ένας παλαιός μη οριοθετημένος οικισμός του Δήμου Κυπαρισσίας η οποία εκτός των άλλων διαθέτει μόνιμους αλλά και εποχικούς κατοίκους.

Διαθέτει ακόμα Εκκλησία, Νεκροταφείο και Σχολείο (αν και τις τελευταίες δεκαετίες αυτό, παραμένει κλειστό ).

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε .

Θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε:

1ον Τι ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να οριοθετηθεί και να ενταχτεί ο οικισμός αυτός στο νέο Γ.Π.Σ. Κυπαρισσίας ;

2ον Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να επισκευαστεί ο «δρόμος καρμανιόλα» Κυπαρισσίας -Τερψιθέας , όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ;

3ον Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τουριστικά τις παραλίες της Τερψιθέας ; (παραλία Βλάχου κ.α. ).

4ον Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε το παλαιό δημοτικό σχολείο και τους άλλους δημόσιους χώρους της Τερψιθέας ;

5ον Πότε - επιτέλους - σκοπεύετε να ασφαλτοστρώσετε τους χωμάτινους δρόμους του οικισμού αυτού ;

6ον Τι ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να δημιουργηθεί δίκτυο παροχής νερού για τις καλλιέργειες, που να ενώνει την Τερψιθέα με το βιολογικό καθαρισμό ;

(Μήπως έχουν τελικά δίκιο τα Φιλιατρά, τα οποία ισχυρίζονται ότι η Τερψιθέα καλό θα ήταν να ενταχτεί στο Δήμο τους για να απολαμβάνει και τα νερά, από το μελλοντικό Φράγμα;)»


«Οι Τερψιθιώτες»



*Με ενδιαφέρον αναμένουμε τη συζήτηση της επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο και την τοποθέτηση, εκεί, του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων...