Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

“ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ” ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 – 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009)


Ξεκίνησε σήμερα, από την Καλαμάτα το πολιτιστικό οδοιπορικό «Οι Δρόμοι της Ελιάς», από τη Μεσσηνία και θα περάσει από όλες τις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την ελιά και τον πολιτισμό της, την ανάπτυξη της διαπεριφερειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας και την επίτευξη συνεργασιών για την καλύτερη προώθηση των τοπικών προϊόντων.............


Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου αφού θα έχει διατρέξει την Εγνατία Οδό, με στάσεις στην Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα (Θάσο), τις Σέρρες, τη Δράμα, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και το Βόλο.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν έναν επιχειρηματικό κύκλο εκδηλώσεων (επιχειρηματικές συναντήσεις κλπ) κι έναν ψυχαγωγικό-εκπαιδευτικό (εικαστική έκθεση, υπαίθριο εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής, γευσιγνωσίες ελαιοκομικών προϊόντων κλπ).

Οι κατά τόπους εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της βόρειας Ελλάδας.


Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα...
http://www.olivetreeroute.gr/North_Greece_2009/Site/Program.pdf