Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

"Εικαστικοί Περίπατοι" στην Καλαμάτα!


Ο Πολιτιστικός Αντίλογος διοργανώνοντας για πρώτη φορά τους «Εικαστικούς Περίπατους» κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού, καθώς από την πρώτη στιγμή ήταν μεγάλη η αποδοχή του κόσμου στην πρωτότυπη αυτή ιδέα...........

Το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 2.00 μ.μ, στα εγκαίνια της εκδήλωσης «Εικαστικοί Περίπατοι» στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έργα 77 καλλιτεχνών (ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι, κεραμιστές και βιντεοκαλλιτέχνες), σε περίπου 130 καταστήματα της πόλης μας. Μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και τη βοήθεια αρκετών χορηγών. Για την ημέρα των εγκαινίων, αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Αντίλογος στη διάρκεια της έκθεσης το διήμερο 21 - 22 Μαρτίου, μίλησαν χθες το μεσημέρι «στο καφέ τρένο» ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η εικαστικός Βασιλική Κατέρη και ο Δημήτρης Ζαγάκος, μέλη του Συλλόγου.

Οι «Εικαστικοί Περίπατοι» θα ξεκινήσουν στις 21 Μαρτίου και θα τελειώσουν την 1η Μαΐου. Όσον αφορά στις παράλληλες εκδηλώσεις, που πλαισιώνουν την έκθεση, ξεκινούν ουσιαστικά με την έναρξη των «Εικαστικών Περιπάτων». Την ίδια μέρα, το Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., ο Πολιτιστικός Αντίλογος για τρίτη φορά διοργανώνει βραδιά ποίησης, στο καφέ «στο κύμα… ». Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Τέλος, εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με τη διάλεξη του ιστορικού Τέχνης, Λεοντίου Πετμεζά, με θέμα «Η σημασία της Τέχνης στην καθημερινή ζωή».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr