Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.


Σε 48ωρη Πανελλαδική απεργία, σήμερα και αύριο, προχωρά η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.).

Σήμερα το πρωί, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου κατά τη διάρκεια της κατάληψης του ΥΥΚΑ στις 04/12/08 για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, για τα 176 ευρώ, για Βαρέα και Ανθυγιεινά και για Κλαδική Σύμβαση παραμένουν μέχρι σήμερα, κενό γράμμα.

Το Νοσηλευτικό Προσωπικό της χώρας δηλώνει πως δεν έχει άλλα περιθώρια αντοχής και ανοχής.............


Σε Δελτίο Τύπου της ΠΑΣΟΝΟΠ τονίζεται:

"Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Υγείας ως ανακόλουθο, καθώς αθέτησε τις δεσμεύσεις του και τίποτε απ’ όσα εξήγγειλε μπρός στις κάμερες στις 04/12/08 δεν υλοποιήθηκε. Ακόμα και οι εξαγγελθείσες 5.500 προσλήψεις, θα γίνουν σταδιακά σε τρία χρόνια, τη στιγμή που μόνο φέτος, με την εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών, θα αποχωρήσουν πρόωρα περί τις 5.000 συναδέλφισσες από το Ε.Σ.Υ..

Θεωρούμε πως εκτός από το Νοσηλευτικό Προσωπικό, εξαπατήθηκε και το κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που βιώνει τη σκληρή πραγματικότητα της πολιτικής Αβραμόπουλου στους διαδρόμους των Νοσοκομείων.

Για όλους εμάς πλέον, ο δρόμος του αγώνα αλλά και η προστασία μας μέσω της Δικαιοσύνης, Ελληνικής και Ευρωπαϊκής, αποτελούν μονόδρομο".