Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ






Στις 6 Φεβρουαρίου προγραμμα- τίζει ο ΟΤΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, να καλέσει εκ νέου την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με θέματα την αλλαγή του καταστατικού και την προσαρμογή του με βάση τη συμφωνία Δημοσίου - Deutsche Telekom καθώς και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η γενική αυτή συνέλευση είχε προγραμματιστεί για τις 8 Ιανουαρίου ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της απεργίας που έκαναν τα σωματεία και του αποκλεισμού του διοικητικού Μεγάρου από συνδικαλιστές.

Το γεγονός πάντως αυτό φαίνεται να βόλεψε τον νέο υπουργό Οικονομίας ο οποίος τώρα έχει στη διάθεσή του το χρόνο για να επιλέξει τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ.
Εκτιμάται ότι ακόμα και αν δεν είχε εμποδιστεί η συνέλευση από τους συνδικαλιστές θα αναβαλλόταν καθώς οι προτάσεις για τα μέλη του συμβουλίου που ορίζει το Δημόσιο είχαν γίνει από τον προηγούμενο υπουργό Οικονομίας.

Η επίσημη ανακοίνωση για την μέρα και τον τόπο που θα γίνει η συνέλευση αναμένεται σύντομα από τον Οργανισμό.


"ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΟΤΕ!!!"

Μετά την κατάπτυστη και αναιτιολόγητη επιχειρησιακά απόφαση της Διοίκησης για κλείσιμο 122 καταστημάτων, πλέον των 38 που είχαν κλείσει το Νοέμβριο του 2008, σε όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογός μας εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του, προχώρησε από τη Δευτέρα 5-1-2009 στο κλείσιμο της Δ/νσης Δικτύου Καταστημάτων. Είναι ολοφάνερο ότι η Διοίκηση Βουρλούμη καταβάλλει κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των καταστημάτων Γερμανός για να δικαιολογήσει το σκάνδαλο της εξαγοράς τους αλλά αυτό δεν αφορά ούτε τους πολίτες που μένουν χωρίς εξυπηρέτηση, ούτε τους εργαζόμενους που οδηγούνται στην ανασφάλεια.
Η ΕΕ του Συλλόγου μας στη συνεδρίασή της την Παρασκευή 9-1-2009 αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η παράταξη της ΔΑΚΕ) τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας έως ότου η Διοίκηση του ΟΤΕ προσέλθει σε διάλογο με την ΟΜΕ-ΟΤΕ και το Σύλλογό μας με κύριο αίτημα την άμεση αναστολή της απόφασης κλεισίματος των καταστημάτων και την επανεξέταση όλων των κριτηρίων αξιολόγησης καθώς και την εξεύρεση λύσεων αποτελεσματικής λειτουργίας τους. Παράλληλα απαιτούμε την άμεση έναρξη διαλόγου για όλα τα θέματα – για τα οποία έχουμε καταθέσει από πολύ καιρό τεκμηριωμένες προτάσεις – που αφορούν τη λειτουργία του Δικτύου Καταστημάτων του ΟΤΕ ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια κάποιων για κλείσιμο και άλλων Καταστημάτων στο εγγύς μέλλον.
Η Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων αν πραγματικά – όπως επικαλείται – ενδιαφερόταν για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των Καταστημάτων του ΟΤΕ θα φρόντιζε να υπάρχει ενιαία πολιτική προσφορών και εφοδιασμού σε εξοπλισμό ΟΛΩΝ των Καταστημάτων του Ομίλου, να υπάρχει στα Καταστήματα το αναγκαίο και ικανό με συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση προσωπικό, να υπάρχουν συμφωνημένοι σ΄ όλα τα επίπεδα στόχοι πωλήσεων, να μειωθούν οι ουρές στα Ταμεία, να εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κλπ.
Αντί γι αυτά ο Προϊστάμενος της Δ/νσης, επειδή δεν είναι υπάλληλος του ΟΤΕ, αρέσκεται να ακούει ότι όλα είναι καλά και αρνείται να επικοινωνήσει με τους Προϊσταμένους και το προσωπικό των Καταστημάτων – όπως και εμείς του το προτείναμε – προφανώς γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια για τα προβλήματα που υπάρχουν. Παράλληλα νοικιάζονται καταστήματα με υπερβολικά ενοίκια (π.χ. Κυψέλη – Μοσχάτο – Αμπελόκηποι) και μετά από λίγο καιρό τα κλείνουν ή κλείνουν κάποια γειτονικά που στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια (π.χ. Πανόρμου) με θετικά αποτελέσματα και καλύτερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής.
Επανειλημμένως ζητήσαμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα στο Δίκτυο Πωλήσεων αλλά δυστυχώς η Διοίκηση περί άλλων τύρβαζε. Καλούμε τη Διοίκηση την ύστατη τούτη ώρα να συνειδητοποιήσει το έγκλημα που διαπράττει σε βάρος της Εταιρείας, των πελατών του ΟΤΕ και των εργαζομένων και να ανταποκριθεί στο διάλογο που ζητάμε.
Καλούμε το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικό μέτοχο να ακούσει τις φωνές απ’ όλη την Ελλάδα (Βουλευτές όλων των Κομμάτων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς κλπ) και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Επιχείρηση, τους Έλληνες πολίτες και τους εργαζόμενους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ Ο ΟΤΕ !!!

Π.Α.Σ.Ε.-ΟΤΕ