Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Στη Βουλή το σκάνδαλο Βατοπεδίου



Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, επιμένοντας η διερεύνηση της υπόθεσης να φτάσει έως και τα μέσα του 1990, καθώς όπως είπε, "υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος κάλεσε τον πρωθυπουργό "αντί να καλύπτει τους υπουργούς του γι΄ αυτά που έχουν κάνει, να τοποθετηθεί δημόσια ότι άμεσα η κυβέρνηση της χώρας θα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι πρέπει για την ανάκτηση της δημόσιας περιουσίας", καθώς επίσης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει την αυτοκριτική του.

"Θα κάνουμε και εξεταστική επιτροπή, αλλά ο κατάλογος των εξεταστικών επιτροπών είναι μακρύς" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαλλαγεί από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι την "ώρα που πολλοί Έλληνες βγάζουν 300.000 ευρώ σε 30 χρόνια εργασίας, η συμβολαιογράφος, κ. Πελέκη, (σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη) εισέπραξε το ίδιο ποσό με ένα συμβόλαιο της Μονής Βατοπεδίου".

Ακόμα ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε φραστικά, τόσο στον υπουργό Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλο για το "επίπεδο ζωής του", όσο και σε "αργυρώνητους δημοσιογράφους που παραποιούν την ενημέρωση".

"Είναι άνανδρο να επιτίθεται κάποιος σε απόντες από την αίθουσα, με δήθεν στοιχεία", σχολίασε ο κ. Αλογοσκούφης. "Η κυβέρνηση έχει το πρόγραμμά της, προχωρά για το μέλλον του τόπου, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να βυθίζονται στο βούρκο, ο οποίος τους χαρακτηρίζει", είπε ο κ. Αλογοσκούφης.