Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ο "Παπαθεμελής" πάει.. Ίμπιζα!...



Μικρότερες δια νόμου έγιναν από το 2008 οι νύχτες στο πιο διάσημο νησί της Ισπανίας, την Ίμπιζα, καθώς η τοπική κυβέρνηση έδωσε κατευθύνσεις στα τοπικά συμβούλια να περιορίσουν αισθητά τις ώρες έναρξης λειτουργίας των κλαμπς και να απαγορεύσουν τα πάρτι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα στην Ίμπιθα, που είχε γίνει γνωστή ως η ευρωπαϊκή μητρόπολη των πάρτι, έγινε παράνομο για τα κλαμπς να ανοίγουν όταν άλλα κλείνουν. Τα συγκεκριμένα είναι κέντρα διασκέδασης που είχαν δημιουργηθεί για «μετά τα κλαμπς» και τα οποία επέτρεπαν στους τουρίστες να συμμετέχουν σε πάρτι μέρα - νύχτα με ειδικά προγράμματα και ιδιαίτερα γνωστούς DJs για την επιλογή της μουσικής με αποτέλεσμα συχνά νέοι άνδρες και γυναίκες να παίρνουν διεγερτικά για να μπορέσουν να συμμετέχουν σε όλα.

Αυτό είχε οδηγήσει την περιοχή στο να αποκτήσει μία φήμη ως παράδεισος των ναρκωτικών και πολύ συχνά, τα βρετανικά ταμπλόιντ, αναφερόμενα στο ισπανικό νησί, έκαναν λόγο για «Σόδομα και Γόμορα».

Η απαγόρευση ουσιαστικά μίκρυνε τις μακριές νύχτες της Ίμπιζα και έχει ως στόχο να περιορίσει τα πάρτι, να καταπολεμήσει την κατανάλωση ναρκωτικών και να επαναφέρει το καλό όνομα στο νησί.

Ο γνωστός Ισπανός DJ, Θέσαρ Μελέρο, χαρακτήρισε παράλογο το να λειτουργούν κλαμπς για «μετά» σε όλη την Ισπανία εκτός από την Ίμπιζα ενώ ο ιδιοκτήτης ενός νάιτ κλαμπ χαρακτήρισε λάθος να στηρίζεται το νησί μόνο στον οικογενειακό τουρισμό και εξέφρασε την άποψη ότι ήταν η ποιότητα των κλαμπ που έκανε το νησί ξεχωριστό.