Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

«Οδηγούμαστε στην καταστροφή», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας



Την 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τους προέδρους της Helexpo ΑΕ, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, της ΔΕΘ ΑΕ Δημήτρη Μπακατσέλο, καθώς και με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων.
Ο κ.Τσίπρας ενημερώθηκε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση και τα προβλήματα των εργαζομένων και στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε περίπτερα.
Δήλωσε ότι άκουσε με ικανοποίηση την εξαγγελία να γίνει μητροπολιτικό πάρκο ο σημερινός χώρος της ΔΕΘ, ύστερα από τη μετεγκατάστασή της, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Παρατήρησε, ωστόσο, ότι θα περιμένει να δει να υλοποιείται στην πράξη αυτή η δέσμευση και να μην ακολουθηθούν αρνητικά, όπως είπε, παραδείγματα της Αθήνας.


Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας επισήμανε:


«Έχουμε μια κοινωνία η οποία βράζει, έχουμε μια κυβέρνηση η οποία οδηγεί το καράβι σε ξέρα κι έναν πρωθυπουργό κι ένα υπουργικό συμβούλιο που θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι η επικοινωνιακή τους πολιτική και κάθε τρεις μέρες την αλλάζουν. Το πρόβλημα δεν είναι η επικοινωνιακή πολιτική. Το πρόβλημα είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Η πολιτική της απέναντι στην οικονομία και την κοινωνία. Κι αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Κι αν ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να σύρει πρώτος τον χορό του Ζαλόγγου, για την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν είναι ανάγκη να τον ακολουθήσει η κοινωνία».Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, απάντησε: «Είναι μια υπόθεση που χρονολογείται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Είναι μπλεγμένοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τα δύο κόμματα εξουσίας διαχειρίζονται τον δημόσιο πλούτο. Είναι μια υπόθεση που πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».