Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μπανγκόκ


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα την Μπανγκόκ, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Σαμάκ Σουνταραβέι, λίγες ώρες μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, όπως ανακοίνωσε το κρατικό ραδιόφωνο.
«Λόγω των νυχτερινών συγκρούσεων που διατάραξαν την τάξη στη χώρα, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που θα επηρεάσει τις ατομικές ελευθερίες», ανέφερε κυβερνητικό ανακοινωθέν που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο.
Μεταξύ άλλων, απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων, ο στρατός έχει πλέον την αρμοδιότητα να επιβάλει την τάξη, ενώ τέθηκαν περιορισμοί στις μεταδόσεις των μέσων ενημέρωσης που «υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια».
Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιλιάδες διαδηλωτές, οπαδοί και αντίπαλοι της κυβέρνησης, συγκρούστηκαν στην Μπανγκόκ και αντάλλαξαν πυροβολισμούς.
Οι βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, που εδώ και μια εβδομάδα τελεί υπό κατάληψη από χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του Ταϊλανδού πρωθυπουργού.
Εν τω μεταξύ, μετά την κήρυξη της Μπανγκόκ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης συνέστησαν στους πολίτες τους να αναβάλουν τα ταξίδια στην Ταϊλάνδη.



http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/02/1558126.htm