Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Συγκολλήθηκαν τα άκρα της 30χρονης που ακρωτηρίασε ο εν διαστάσει σύζυγός της...


Ομαλά εξελίσσεται η υγεία της 30χρονης γυναίκας, που ακρωτηριάστηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Καλαμάτα με αλυσοπρίονο, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, μετά την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε για τη συγκόλληση των άκρων της υπεβλήθη στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τον διοικητή του ΕΘνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Παν. Ευσταθίου, η επέμβαση ήταν επιτυχής, τα άκρα της άτυχης γυναίκας συγκολλήθηκαν και η κατάστασή της κρίνεται σταθερή.
Παρ' όλα αυτά χρειάζεται να περάσουν κάποια 24ωρα προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα για τη λειτουργία των άκρων της.

Εν τω μεταξύ, τα παιδιά είναι σε κατάσταση σοκ από την εικόνα του ακρωτηριασμού της μητέρας τους και βρίσκονται υπό ψυχολογική παρακολούθηση και υποστήριξη.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ................


Κοινωνικό άλγος και δράμα

Σ’ένα παρολίγον στυγερό έγκλημα πάθους - ούτε σε σενάριο του Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν γίνονται αυτά - προέβη ένας 39χρονος Αλβανός κατά της 30χρονης συζύγου του στην Καλαμάτα το Σάββατο 11 Απριλίου. Ο αλλοδαπός δράστης ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Μακεδονία και απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες, ενώ τα δύο ανήλικα τέκνα τους ζούσαν μόνιμα στην Αλβανία. Το θύμα τους τελευταίους δύο ίσως και παραπάνω μήνες είχε μετακομίσει στην πόλη της Καλαμάτας με τον ελληνικής καταγωγής φίλο της, αφού ήταν σε διάσταση με τον αιμοσταγή δράστη. Το φονικό αντικείμενο που διαμέλισε την άτυχη νεαρή μητέρα ήταν ένα αλυσοπρίονο, που το είχε αγοράσει από κατάστημα της πόλης μας. Η επίθεση από τον ευρισκόμενο σε σοκ νεαρό αλλοδαπό έγινε μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, πιθανόν μετά από λογομαχία τους για πιθανή επανασύνδεσή τους, που η άτυχη νεαρή φερόταν να την αρνείται.

Έβαψε τα χέρια του με το αίμα μίας αθώας

Συγκεκριμένα προχθές το μεσημέρι, διερχόμενο περιπολικό από την οδό Ναυαρίνου στην Παραλία Καλαμάτας ενημερώθηκε από αλλοδαπό πολίτη Αλβανίας (σ.σ. τον δράστη), ο οποίος εκινείτο με το αυτοκίνητό του μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά του ηλικίας 9 και 12 ετών, ότι πριν από λίγο είχε τραυματίσει σοβαρά τη 30χρονη Αλβανικής καταγωγής σύζυγό του, διαμελίζοντάς τη, κόβοντας τα άνω και κάτω άκρα μέσα στο διαμέρισμά της (σ.σ. που συγκατοικούσε τον τελευταίο καιρό με τον Έλληνα φίλο της). Το πλήρωμα του περιπολικού, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών, πήγαν αμέσως στο διαμέρισμα της 30χρονης που βρίσκεται πλησίον της οδό Ναυαρίνου, ειδοποιώντας παράλληλα και ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ο αιμοδιψής δράστης, ενώ βρισκόταν σε σοκ, συνεργάστηκε με τις Αστυνομικές Αρχές κατέβασε ο ίδιος τη νεαρή πρώην σύζυγό του από το διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου της πολυκατοικίας, όπου και διέμενε με τον φίλο της και μαζί με τους τραυματιοφορείς την έβαλαν στο ασθενοφόρο και μετεφέρθει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι γιατροί που την παρέλαβαν την έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο για συρραφή μελών και εν συνεχεία με στρατιωτικό αεροπλάνο πήγε σε Νοσοκομείο της Αθήνας (σ.σ. ΚΑΤ, στο Τμήμα Μικροχειρουργικής) για περαιτέρω νοσηλεία, μη έχοντας αποφύγει το κρίσιμο της κατάστασης κι έχοντας χάσει πάρα πολύ αίμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ώρα της αποτρόπαιας πράξης τα δύο ανήλικα παιδιά τους ήταν παρόντα στο φρικαλέο θέαμα και ακούγοντας τις κραυγές αγωνίες της άτυχης μητέρας τους. Από τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται, προέβη στην πράξη του χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο, που το είχε αγοράσει πρόσφατα από κατάστημα της Καλαμάτας, με κίνητρο σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και ύστερα από λογομαχία.



Προέχει η ψυχική ισορροπία των παιδιών

Τέλος, ο Αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος, κ. Γιώργος Καραβίτης, τόνισε σε δηλώσεις του: «Ο δράστης ζούσε μόνιμα στη Δυτική Μακεδονία και προ μίας εβδομάδας ήλθε στην Καλαμάτα, για να συναντήσει το θύμα, φέρνοντας μαζί του τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζούσαν μόνιμα στην Αλβανία. Κατά την παραμονή τους στην Καλαμάτα είχαν εγκατασταθεί προσωρινά στο διαμέρισμα του θύματος. Η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας εξασφάλισε την άμεση ψυχολογική στήριξη και προσωρινή φιλοξενία των ανήλικων παιδιών. Παράλληλα, αναζητούμε κατάλληλο Ίδρυμα για την υποδοχή και φιλοξενία τους το συντομότερο δυνατόν».


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - Μεγάλη Δευτέρα, 14 Απριλίου 2009