Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Παρουσιάστηκαν τα τρία τραγούδια για την Eurovision!


Παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα τρία τραγούδια από τα οποία θα επιλεγεί εκείνο που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Πρόκειται για τα "Out of control", "Right on time" και "This is our night" και η πρώτη παρουσίασή τους έγινε στο "Galaxy" του ξενοδοχείου "HILTON" που μεταδόθηκε ζωντανά από το eurovision.ert.gr.

Η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, σε μια φαντασμαγορική βραδιά στο «Αθηνών Αρένα»..........



Το ανέφερε πολλές φορές και με έντονο βλέμμα και χαμόγελο ο Σάκης Ρουβάς, ότι μοναδικός στόχος του είναι να φέρει στην Ελλάδα την επόμενη Eurovision, αναφέροντας χαρακτηριστικά : "Κάθε μέρα κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτήν την σκέψη".

Αυτή η φράση εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την αισιοδοξία του έμπειρου καλλιτέχνη, ο οποίος έχει δίπλα του μια ομάδα καταξιωμένων συντελεστών που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην φετινή ελληνική προσπάθεια.

Με την πολύ μεγάλη εμπειρία των προηγούμενων -επιτυχημένων- συμμετοχών του στην Eurovision, o χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε για την βραδιά του ελληνικού τελικού. Οι παρουσιάστριες, Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα, θα κάνουν μια μουσική αναδρομή από το 1956 ως σήμερα και τα τρία τραγούδια θα πλαισιωθούν από ιδιαίτερη παρουσίαση, που δεν θα έχει -ωστόσο- καμία σχέση με την τελική παρουσίαση την βραδιά του ημιτελικού, στις 14 Μαίου. Η ιδέα και τα κείμενα θα είναι του Γιώργου Καπουτζίδη.

Στην ίδια βραδιά θα συμμετάσχουν και οι υποψήφιοι από την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, τη Λευκoρωσία και ίσως τη Μάλτα.

Η Φωτεινή Γιαννουλάτου, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ αναφέρθηκε σε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τον 54ο διαγωνισμό. Ειδικότερα, είπε ότι η Ελλάδα κληρώθηκε να συμμετάσχει στο δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο παίρνουν μέρος δεκαεννέα χώρες, εκ των οποίων θα προκριθούν οι δέκα.

Το νεότερο στοιχείο σε αυτό το διαγωνισμό είναι ότι η επιλογή του τραγουδιού, που θα κερδίσει, θα γίνει κατά 50% από το κοινό και κατά 50% από τις εθνικές κριτικές επιτροπές, οι οποίες από οκταμελείς γίνονται πλέον πενταμελείς.

Ως τις 10 Απριλίου θα πρέπει να γίνει η διαπίστευση και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η πώληση των εισιτηρίων, μέσω διαδικτύου. Οι τιμές θα κυμανθούν από 20 ως 650 ευρώ.

Ο Τζόνι Καλημέρης, Σύμβουλος του Προέδρου της ΕΡΤ, υπεύθυνος για θέματα Eurovision, διευκρίνισε ότι η επιτροπή που θα ψηφίσει για το ποιο τελικά τραγούδι θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Eurovision, θα ανακοινωθεί την ίδια μέρα, δηλαδή στις 18 Φεβρουαρίου, και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει πολύ οργανωμένο promotour με υποστήριξη από τον ΕΟΤ, από τον Δήμο της Αθήνας και βεβαίως, από την ΕΡΤ.

Σε λίγες ημέρες θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα του promotour.

Αναλυτικά, οι τίτλοι και οι συντελεστές των τριών τραγουδιών :

Out of control
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργός: Αλεξάνδρα Ζάκκα
Ερμηνευτής: Σάκης Ρουβάς

Right on time
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργοί : Craig Porteils και
Cameron Giles-Webb
Ερμηνευτής: Σάκης Ρουβάς

This is our night
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργοί : Craig Porteils και
Cameron Giles-Webb
Ερμηνευτής: Σάκης Ρουβάς


http://eurovision.ert.gr/el/00176-parousiastikan-ta-tragoudia-gia-ti-eurovision.htm