Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ!



Με ευλάβεια και κατάνυξη, λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν και τιμούν τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο.........



Οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 5.00μμ με συγκέντρωση προ του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου Άλκη Ξύγκα μετά της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών τοπικών Αρχών, των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου – Λυκείου, Προσκόπων, Συλλόγων, Σωματείων με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Στις 5.30μμ αναμένεται η άφιξη των προσκεκλημένων Μητροπολιτών, που είναι οι, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Κορωνείας κ. Παντελεήμονας και Δράμας κ. Παύλος και η υποδοχή τους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και άμεση εκκίνηση της πομπής για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος.



Αύριο, ανήμερα της εορτής, από τις 7 το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στις 9.30 θα παραταχθούν Φιλαρμονικές, αγήματα του Στρατού και της Αεροπορίας, προσκόπων και σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.30 θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και θα ψαλλεί δέηση.

Ακολούθως η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό όπου θα γίνει η Απόλυση.

Στη 1 το μεσημέρι, στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο, ο Δήμος Φιλιατρών θα παραθέσει γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους.


Σημειώνουμε πως, ήδη έχει ξεκινήσει η μεγάλη εμποροπανήγυρη με πληθώρα εμπορευμάτων...


***Φωτο αρχείου.