Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Φυσικό αέριο μέχρι την Καλαμάτα;...



Θετικό φαίνεται πως είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης για την επέκταση του Φυσικού Αερίου στην Καλαμάτα καθώς πρόσφορο ήταν το έδαφος που βρήκε στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Μαροσούλη, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφορικά με το αίτημα να επεκταθεί ο αγωγός Φυσικού Αερίου από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα.......


Ο κ. Νίκας εκτίμησε πως, λόγω της μικρής απόστασης που χωρίζει τις δύο πόλεις, το έργο θα γίνει, σημειώνοντας πως σύντομα θα συνταχθεί μελέτη βιωσιμότητας.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, την Πέμπτη το μεσημέρι, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των επισκέψεών του, που σε γενικές γραμμές, είναι τα εξής:

Για το Φυσικό Αέριο.

Το θέμα της επέκτασης του αγωγού Φυσικού Αερίου μέχρι την Καλαμάτα τέθηκε επισήμως στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης (είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου με τον υπουργό, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη) και διαπιστώθηκε ότι, υπάρχουν θετικές προοπτικές λόγω του μεγέθους και των προοπτικών της πόλης, αλλά και της μικρής απόστασης από τη Μεγαλόπολη, αλλά και για τον τουρισμό.