Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας επιρρίπτει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για τα επαγγελματικά δικαιώματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!


Ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας επιρρίπτει ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών αγαθών.
Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Λαμπρόπουλος σημειώνει:...........




“Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στερούνται της δυνατότητας να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ διότι δεν έχει θεσμοθετηθεί η αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.
Αυτό που συμβαίνει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και έχει οδηγήσει τους φοιτητές σε αναστάτωση και ακραίες ενέργειες, είναι εξωφρενικό και λυπηρό γιατί δείχνει για μια ακόμη φορά τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης στη χώρα μας”.

Καταλήγοντας ο κ. Λαμπρόπουλος ερωτά
“αν, το Υπουργείο θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες και χωρίς χρονοτριβές, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου”