Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

«Στην πρωτοπορία της ανάπτυξης για τον Νομό τα Φιλιατρά»


Στον Δήμο Φιλιατρών βρέθηκε χθες ο νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος. Ο νομάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου είχε συζήτηση με τον δήμαρχο Φιλιατρών, Άλκη Ξύγκα και με στελέχη του Δήμου για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Νομαρχία Μεσσηνίας για την ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών.
Επίσης επισκέφτηκε αγροτικές καλλιέργειες και επενδύσεις του αγροτικού τομέα.
Συγκεκριμένα, ο νομάρχης αναφέρθηκε στο Φιλιατρινό φράγμα, το οποίο έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση, ύψους 44 εκατ. ευρώ. έκανε λόγο για τη μελέτη του δρόμου Φιλατρά - Γαργαλιάνοι, η οποία ολοκληρώθηκε, μήκους 7,5 περίπου χλμ. και ύψους ευρώ, καθώς και για τη Λιμνοδεξαμενή, που θα κατασκευαστεί στη Μάλη μέσα από πρόγραμμα του έχει εγκριθεί από τον ΕΟΧ.
Ο κ. Δράκος αναφέρθηκε στη συνέχιση του δρόμου Χριστιάνοι-Μουζάκι. Ήδη κατασκευάστηκε τμήμα του δρόμου Χριστιάνοι-Μουζάκι, μήκους 4 χλμ. και προϋπολογισμού 440.000 ευρώ, ενώ θα συνεχιστεί η κατασκευή και του υπολοίπου τμήματος μήκους 2,5 χλμ.
Αντικείμενο στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ήταν και η παράκαμψη των Φιλιατρών, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης χωροθέτησης και έχει κατατεθεί πρόταση στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Επιπλέον, ο κ. Δράκος αναφέρθηκε στη μελέτη που θα εκπονήσει η Ν.Α.Μ. και ο Δήμος για το LEADER, ύψους 600.000-700.000 ευρώ. Τέλος, ο νομάρχης Μεσσηνίας αναφέρθηκε και στην αποπεράτωση των εργασιών του Λυκείου Φιλιατρών. Πρόκειται για ένα έργο που θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2009, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. Πρόκειται για το 1ο έργο της ΝΑΜ που θα δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ.
Συζητήθηκε και το θέμα του Δημοπρατηρίου Φιλιατρών, όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης που εκπονεί το ΤΕΙ Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι, ο νομάρχης συνοδευόταν από τον γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, κ. Αντ. Παρασκευόπουλο.
Τελειώνοντας, ο νομάρχης δήλωσε ότι, η περιοχή με τα έργα αυτά βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης για τον Νομό, τα οποία θα δώσουν άλλη πνοή στην περιοχή και ήδη προκαλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην πρωτογενή παραγωγή, στη μεταποίηση και προώθηση αγροτικών προϊόντων, καθώς επίσης και στο πεδίο των υπηρεσιών, όπου ήδη με την ολοκλήρωση του δρόμου Καλό Νερό-Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι-Πύλος, και την ολοκλήρωση της επένδυσης της ΠΟΤΑ, δημιουργείται ένας ενιαίος αναπτυξιακός και παραγωγικός χώρος στη Δυτική Μεσσηνία, εξαιρετικά σημαντικός για τη χώρα γενικότερα.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"