Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Α.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΕΙ - ΕΣΤΙΑ...


ΕΡΩΤΗΣΗ

Με την έναρξη της νέας Ακαδημαϊκής χρονιάς γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα παράστασης σχετικά με τη μείωση των φοιτητών στο ΤΕΙ και με το τι φταίει τι έπρεπε να γίνει για την αναστροφή του κλίματος και δεν έγινε.
Δυστυχώς από τη συζήτηση απουσίασαν σημαντικές πλευρές που έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων σε συνδυασμό με το κόστος των σπουδών, κόστος ενοικίου, μετακίνησης, διατροφής κλπ.
Η ΝΑΣ ανοίγοντας αυτή την πλευρά θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η παρέμβαση των τοπικών φορέων γι’ αυτά τα ζητήματα και υπάρχουν ευθύνες για την καθυστέρηση λήψης μέτρων σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Ειδικότερα, είναι σκανδαλώδης η καθυστέρηση παράδοσης της φοιτητικής εστίας του ΤΕΙ και ενδεχομένως υπάρχει και σκοπιμότητα για να ενοικιάζονται τα διαμερίσματα.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο Κος Νομάρχης


Ποιες ενέργειες έγιναν και ποιες σκοπεύει να κάνει για
Την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση για χρήση της φοιτητικής εστίας του ΤΕΙ;
Την διαμόρφωση φτηνού εισιτηρίου τόσο στο αστικό, όσο και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ;
Γενικότερα για τη μείωση του κόστους διαβίωσης των σπουδαστών;
Θεωρούμε ότι το πρόβλημα αφορά το σύνολο των εργαζομένων του νομού γιατί ανάλογες με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές από άλλες περιοχές της χώρας είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Μεσσήνιοι φοιτητές στις άλλες περιοχές της χώρας.


ΟΙ Ν. Σ. ΤΗΣ ΝΑΣ

Α. ΔΑΜΑΛΑΣ
Ν. ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ