Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ παρέθεσε συνέντευξη τύπου με θέματα:


α)Τις εξελίξεις που αφορούν το θάνατο του Σύριου εργάτη στο Βασιλίτσι Κορώνης και τις αυθαιρεσίες στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.
β) Για την πανεξόρμηση με τον Ριζοσπάστη την Κυριακή 5 Οκτώβρη με τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

α) Νίκος Κουτουμάνος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 21/9/2008 στο Βασιλίτσι Κορώνης, σκοτώθηκε ο 28χρονος Σύριος εργάτης Faozo Waka, πέφτοντας σε ακάλυπτο φρεάτιο ανελκυστήρα.
Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, αλλά και το ταξικό συνδικάτο οικοδόμων, όπως και το ΠΑΜΕ, και η ΝΑΣ όπου οι Κομμουνιστές πρωτοστατούν, παρεμβήκαμε με τις εξής ενέργειες: Επισκεφθήκαμε επί τόπου το εργοτάξιο στο Βασιλίτσι, κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας και την Αστυνομία για την διαφαινόμενη προσπάθεια συγκάλυψης του εργοδοτικού εγκλήματος και των αυθαιρεσιών. Επισκευθήκαμε και ήρθαμε σε επαφή με την οικογένεια του νεκρού εργάτη και κατορθώσαμε να καλυφθούν τα έξοδα κηδείας από την εργοδοσία. Δώσαμε πλήρη δημοσιότητα για τις ενέργειές μας και καλέσαμε σε επαγρύπνηση τους εργαζόμενους.
Όταν στην πορεία διαπιστώσαμε και άλλες παρανομίες, παρεμβήκαμε και με γραπτή αναφορά μας στον Εισαγγελέα.

Έγινε φανερή η προσπάθεια συγκάλυψης του εργοδοτικού εγκλήματος και των παρανομιών, τόσο από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας η οποία χαρακτήρισε «απροσεξία» την πτώση του εργάτη στο ανοιχτό φρεάτιο, όσο και από την Επιθεώρηση Εργασίας που επέτρεψε, την επομένη κιόλας μέρα, τη συνέχιση των εργασιών στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, παρά το θανατηφόρο «ατύχημα», παρά την καταφανέστατη έλλειψη μέτρων ασφαλείας, παρά το ότι δούλευαν Κυριακάτικα, παρά το ότι η συγκεκριμένη οικοδομή, όπως αποδείχτηκε, δεν έχει ούτε την απαιτούμενη άδεια.
Η εντολή από το Νομάρχη στην πολεοδομία για αυτοψία δόθηκε καθυστερημένα, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, και τις ενέργειές μας να το φέρουμε και στο Ν.Σ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ
Και έχει παραλήπτες:
α)Την «οφ σορντ» εταιρία «Jaroside Limited» με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου(Πινδάρου 27) και εκπρόσωπό της στην Ελλάδα τον Καλτσίδη Φώτιο του Ηλία.
β) Τον υπεύθυνο Πολιτικό Μηχανικό Κοσμόπουλο Βασίλειο.
Υπάρχουν σοβαρές παρανομίες
Η άδεια αναφερόταν στην ανακατασκευή στέγης και κατασκευή πέργολας! Στην πραγματικότητα η «βίλα» ανακατασκευάστηκε απ’ την αρχή, με πλείστες προσθήκες που έφταναν μέχρι και στην κατασκευή μηχανισμού αφαλάτωσης!
Έχουν σοβαρότατες ευθύνες τα κόμματα ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, που δεν έχουν μέχρι τώρα βγάλει άχνα! Ούτε για το εργοδοτικό έγκλημα, ούτε για τις άλλες παρανομίες.
Τα στελέχη των κομμάτων αυτών στο Ν.Σ. όταν η ΝΑΣ έβαλε το ζήτημα, δεν τοποθετήθηκαν, ούτε μέσα στο ΝΣ, ούτε μετά.
Για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ίδια τη ζωή των εργατών (95 έχουν φτάσει οι νεκροί σε εργατικά «ατυχήματα») και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, και καλύπτει τις παρανομίες τους, το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει θέση αποκαλύπτοντας τη σύμπλευσή του.
Πολύ δε περισσότερο ο δήθεν αριστερός ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πετράκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του, λαλίστατος κατά τα άλλα για ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Κορώνης, έχει καταπιεί την γλώσσα του μπρος στα μεγάλα αφεντικά που κερδοφορούν σε βάρος της εργατικής τάξης. Τι έχει να πεί για τις παρανομίες του κ Κοσμόπουλου, που το κόμμα του στηρίζει στο Δήμο Καλαμάτας;
Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τα έργα και τις ημέρες των κομμάτων και να τα κρίνουν και με κριτήριο το αν είναι διατεθειμένα να αντιπαρατεθούν με την κερδοφορία του κεφαλαίου και την ασυδοσία των εργοδοτών και επομένως να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους. Να εγκαταλείψουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπηρετούν το κεφάλαιο. Καμιά εμπιστοσύνη στον ψευτοαριστερό ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση υπεράσπισης της ζωής τους και της ασφάλειάς τους μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και το ΚΚΕ να παλέψουν και για κατακτήσεις σήμερα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές αύριο, στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.
Μόνο αυτή η γραμμή αντεπίθεσης μπορεί να έχει αποτελέσματα και σήμερα όπως έδειξε η πείρα.

β) Δημήτρης Οικονομάκος, Μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.


Την Κυριακή 5 Οκτώβρη δημοσιεύονται μαζί με το Ριζοσπάστη οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο .
Επίσης την Κυριακή 19 Οκτώβρη δημοσιεύονται οι θέσεις του κόμματος για το Σοσιαλισμό.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 18-22 Φλεβάρη και έχει σαν σύνθημα «ΚΚΕ Ισχυρό- Συνέδριο Αντεπίθεσης».


Η Κομματική Οργάνωση Μεσσηνίας έχει βάλει σαν στόχο αυτές τις 2 Κυριακές να ξεπεράσει τον εαυτό της με το μεγαλύτερο αριθμό φύλλων που έχει διακινήσει ποτέ από το 1991. Ο στόχος είναι 1500 φύλλα. Είμαστε σε θέση να το πετύχουμε αυτό γιατί και πείρα έχουμε αλλά και γνωρίζουμε τις διεργασίες που γίνονται στο λαό και τη νεολαία του νόμου. Θέλουμε να φτάσουμε στους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ μαζικά αλλά κυρίως να απευθυνθούμε στο δυσαρεστημένο κόσμο της Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπει προκοπή με αυτά τα κόμματα αλλά δεν κάνει το βήμα προς το ΚΚΕ. Αυτός ο κόσμος μέσα από τις θέσεις για το Συνέδριο μπορεί να γνωρίσει την πραγματική πρόταση του ΚΚΕ και όχι αυτή που του παρουσιάζουνε τα ΜΜΕ και άλλα στηρίγματα του συστήματος.
Επίσης, οι θέσεις είναι ευκαιρία να συναντηθούμε με ανθρώπους που για τον ένα ή τον άλλο λόγο έφυγαν από το κόμμα, με προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες για το κόμμα, το κίνημα και τι δρόμο θα τραβήξει η Ελλάδα.
Ο στόχος είναι φιλόδοξος αλλά και ρεαλιστικός γι΄αυτό και πιστεύουμε πως η δουλειά μας για το 18ο Συνέδριο θα βρει ανταπόκριση από την εργατικά τάξη , τα λαϊκά στρώματα και θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για την επίτευξη του στόχους, το σοσιαλισμό.