Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: «Δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών των Φιλιατρών»


O Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών απευθυνόμενος προς την ΕΑΣ Μεσσηνίας δήλωσε πως η ΕΑΣ Μεσσηνίας δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών και ζητεί να καθαριστεί και να γίνει παραγωγικός ο χώρος του παλαιού ελαιοτριβείου του ΕΑΣ στα Φιλιατρά.

Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:


«Επειδή η ελαιοσυγκομιδή πλησιάζει σας υπενθυμίζουμε ότι στα Φιλιατρά υπάρχουν οι πλέον σύγχρονες αποθήκες - δεξαμενές ελαιολάδου στη Μεσσηνία, τις οποίες δυστυχώς τις έχετε καταργήσει. Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε δεν το αναφέρουμε για την ώρα, πάντως τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας δεν τα εξυπηρετείτε. Σας προτρέπουμε να λειτουργήσετε τις αποθήκες με την έναρξη της συγκομιδής και όχι να μας στέλνετε σε περιοχές που έχουν μικρή παραγωγή, κατάσταση αντιοικονομική και ασύμφορη. Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν αποφάσεις της Ε.Ε. για το λάδι η θέση μας είναι ότι αγνά και παραδοσιακά προϊόντα δεν πρέπει να νοθεύονται. Η ανοχή αυτών των πολιτικών και η αδράνεια όλων για το ζήτημα αυτό συμφέρει όλους εκτός από τους ελαιοπαραγωγούς.


Πληροφορηθήκαμε ότι το παλαιό ελαιοτριβείο της ΕΑΣ στα Φιλιατρά έχει γίνει χώρος αποθήκευσης ληγμένων και απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, που προέρχονται από όλη τη Μεσσηνία. Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία και δίπλα στο Λύκειο - Γυμνάσιο όπως και στο 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και περικλείεται από κατοικίες και τα δυο ενεργά Πνευματικά Κέντρα της πόλης μας. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή του χωρίς φυσικά να επιβαρυνθούν άλλες περιοχές.

Το ζήτημα αυτό να λυθεί χωρίς χρονοτριβή, γιατί θα αντιμετωπίσετε την οργή της πόλης των Φιλιατρών.

Ο σκοπός μας είναι να καθαριστεί ο χώρος και να γίνει παραγωγικός και όχι να πουληθεί».



Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ