Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Επισκόπηση Ελληνικού Τύπου...



Η διεθνής κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι χθεσινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης και το περιεχόμενο του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από την κυβέρνηση, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του Ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μέτρα υπέρ συνταξιούχων, χαμηλόμισθων και ανέργων. Με τον νέο προϋπολογισμό".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Οι παροχές του προϋπολογισμού. Προτεραιότητα στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων δίνει η κυβέρνηση".
* Η ΑΥΓΗ: "Πιο βαθιά στην κρίση ΗΠΑ και Ευρώπη. Την επαύριο της ψήφισης του σχεδίου Μπους και της μίνι συνόδου στο Παρίσι".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταρρέει η Ευρώπη αντέχει η Ελλάδα και δίνει μαθήματα διαχείρισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Στο κράτος αναζητούν σωτηρία τα τραπεζικά μεγαθήρια. "Μαύρη Δευτέρα" σε όλα τα Χρηματιστήρια".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Γενναία μείωση επιτοκίων για την έξοδο από την κρίση. Οι ευρωπαίοι ηγέτες απαιτούν και πιέζουν τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Τρισέ".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δίχτυ προστασίας των καταθέσεων. Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για τη θωράκιση των πολιτών από την κρίση".
* ΕΘΝΟΣ: "Εφιάλτης για χρηματιστήρια, τράπεζες. Ο Κ. Καραμανλής διαβεβαιώνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εν μέσω της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης, κατέθεσε χθες ο Υπουργός Οικονομίας το σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2009 με το οποίο μας ξεκαθαρίζει... Πολλά θα δώσετε... λίγα θα πάρετε".
*ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αδειάζει τους υπουργούς - Άνοιγμα στους αντάρτες. Άτακτη υποχώρηση Καραμανλή από τις αδιέξοδες θέσεις στη ΔΕΘ και την ΚΕ της ΝΔ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυξήσεις φόρων σε ακίνητα - καύσιμα και στο βάθος ΦΠΑ Ανέβασε τον πήχυ των εσόδων στα 7,39 δισ. ευρώ ο Αλογοσκούφης".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φορο-τυφώνας. Προϋπολογισμός που δείχνει ότι οι θυσίες 4 ετών πήγαν χαμένες".
* ΕΣΤΙΑ: "Απαράδεκτη αύξησις φόρων. Στραγγαλίζεται η ιδιωτική οικονομία".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Ευρώπη στη δίνη της κρίσης. Μία ημέρα χάους στις διεθνείς αγορές. Πρώτη κοινή απόφαση από το Eurogroup".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Φορολογική "βόμβα". Κατατέθηκε το προσχέδιο στη Βουλή με 7,4 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Φοροτρέλα 7,4 δισ. βουλιάζει την οικονομία. Χαριστική βολή στα νοικοκυριά".
*Η ΝΙΚΗ: "Βάζουν φόρους με άλλοθι την κρίση. Απέτυχε παταγωδώς η πολιτική Αλογοσκούφη".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυναμικό ξεκίνημα με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο. Άνοιξε η προσυνεδριακή περίοδος απαιτητικά και αισιόδοξα".
* Η ΧΩΡΑ: "Καταρρέουν με πάταγο τα ταβάνια των χρηματιστηρίων. Ο αμερικανικός ιός χτύπησε τις ευρωπαϊκές αγορές".
* City Press: "Ευρωπαϊκή αποσταθεροποίηση".
* Μetro: "Αναζητείται ισορροπία...Το μήνυμα αυτό δίνει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2009, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".
* Metropolis: "Προϋπολογισμός για δύσκολες ημέρες...."


Θεσσαλονίκη


* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αδιέξοδο κι απόγνωση. Φορολογούμενοι, καταναλωτές στα πρόθυρα... τρέλας".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στα πρόθυρα της δημοσιονομικής επιτήρησης η Ελλάδα, ενώ από την κυβέρνηση κατατέθηκε Προϋπολογισμός για πλούσιους."
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο Καραμανλής προχωρεί να κερδίσει τρίτη εκλογή. Βαρυσήμαντη ομιλία χθες, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ".



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ