Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Τριβές στα ενδότερα του Επιμελητηρίου...



Ο επικεφαλής της μειοψηφίας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, με επιστολή του προς τα ΜΜΕ δίνει απαντήσεις προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτο, σε δημοσίευμα της 27/09/2008.


Δίνει απαντήσεις στον κ. Καραμπάτο όσον αφορά το θέμα για τα «μπακάλικα της μεσσηνίας», τους δρόμους της ελιάς προς το Πεκίνο, και τέλος τα όσα έχουν να κάνουν με τις συνελεύσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.


Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Για άλλη μία φορά ο κ. Γ. Καραμπάτος απαντά γενικά και αόριστα με μακροσκελείς ανακοινώσεις, στις καταγγελίες μου για ενέργειές του που εκθέτουν τον ίδιο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Στη συνεδρίαση της 02/06/2008 επικαλούμαι τη μαρτυρία των συμβούλων για όσα χαρακτηριστικά είπε τότε ο κ. πρόεδρος, εκθέτοντας τους τυποποιητές ελαιολάδου . Στο θέμα των Μπακάλικων της Μεσσηνίας, ο πρόεδρος αρνείται ότι έχει υπογράψει σύμβαση franchising με τον επιχειρηματία και υποστηρίζει ότι είναι απλά μια καινοτόμος πρωτοβουλία που μάλιστα την έχει στηρίξει με παροχή τεχνογνωσίας, διανομή ενημερωτικών εντύπων για τη Μεσσηνία και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες .Το εξώδικο όμως του επιχειρηματία κ. Ευάγγελου Πανταζή τον διαψεύδει λέγοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά, επικαλούμενος μάλιστα και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο πρόεδρος και το οποίο συμβόλαιο franchising παρουσιάστηκε στο συμβούλιο του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας την 15/09/2008, αφήνοντας εμβρόντητους τους συμβούλους και τη Διοικητική Επιτροπή που δεν γνώριζαν τίποτα. Ο κ. Γ. Καραμπάτος σκόπιμα λησμονά ότι παρόλη την επιφυλακτικότητά μας, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, ως προς τα αποτελέσματα που θα είχε και η οργάνωση της Παγκόσμιας συνάντησης των μοτοσικλετιστών στη Γιάλοβα, αλλά και οι Δρόμοι της Ελιάς προς το Πεκίνο και με επιστροφή από τη Μόσχα, όλο το Δ.Σ. ζητήσαμε να συνδράμουμε τον πρόεδρο ώστε η διοργάνωση να είναι άψογη και να προκύψουν θετικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις του νομού μας .Ο πρόεδρος όμως που για δικούς του λόγους θέλει να τα διοργανώνει όλα μόνος του…,κατάφερε η παγκόσμια συνάντηση των μοτοσικλετιστών στη Γιάλοβα να γίνει με μικρή συμμετοχή και με την προχειρότητα που την χαρακτήρισε, αμφιβάλλω αν θα έχουμε σοβαρά αποτελέσματα για τη Μεσσηνία και τις επιχειρήσεις.

Για το οδοιπορικό των δρόμων της Ελιάς, ο πρόεδρος κ. Γ. Καραμπάτος μας είχε υποσχεθεί στο συμβούλιο τις 02/06/2008 ότι θα γίνουν επιχειρηματικές συναντήσεις στη Μόσχα με τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και θα δοθεί μία μεγάλη δημοσιότητα για τη Μεσσηνία και να προετοιμαστούμε όσοι θέλουμε να πάμε αεροπορικώς εκεί, όταν θα έφτανε και αυτός με τους μοτοσικλετιστές απ’ το Πεκίνο .Φυσικά τίποτα απ’ αυτά δεν έγιναν γιατί ο πρόεδρος λέγει πολλά και πράττει τα ελάχιστα .Όπως αναφέρει ο ίδιος, αυτό ήταν το 10ο πολιτιστικό οδοιπορικό.Ας μας αναφέρει όλα αυτά τα χρόνια τι έχει πετύχει.Αν αυξήθηκαν οι εξαγωγές του λαδιού, της βρώσιμης ελιάς, των σύκων, της σταφίδας, της φέτας και άλλων μοναδικών προϊόντων που παράγονται στη Μεσσηνία . Στον τομέα των υπηρεσιών, αν έχει αυξηθεί ο τουρισμός μας και αν αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας γύρω από αυτόν, με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Γνωρίζει επίσης ο κ. πρόεδρος από τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις μου στα συμβούλια του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ότι και καλός γνώστης είμαι του επιμελητηριακού θεσμού, γι’ αυτό και επιμένω να μην παρεκκλίνει το επιμελητήριο απ’ τους θεσμοθετημένους σκοπούς του, αλλά και τα προβλήματα και τις δυνατότητες όλων των παραγωγικών κλάδων της Μεσσηνιακής οικονομίας καταγράφω με τους συμβούλους του συνδυασμού Συνεργασία για την Ανάπτυξη της Μεσσηνίας, συνομιλώντας με τους συναδέλφους μας επιχειρηματίες και κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις στα συμβούλια του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.


Την ιδιότητα του επικεφαλή της μειοψηφίας του Δ.Σ. του επιμελητηρίου την έχω μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2006, ως επικεφαλής του συνδυασμού Συνεργασία για την Ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Κακώς αναφέρει ο κ. πρόεδρος ότι το συμβούλιο είναι ενιαίο, αφού εκτός ότι έχουμε εκλεγεί οι σύμβουλοι από διαφορετικούς συνδυασμούς, φρόντισε και έβαλε ο ίδιος διαχωριστικές γραμμές αποκλείοντας τη συνεργασία μας.

Παράδειγμα η αντικατάστασή μου και του συμβούλου του συνδυασμού μας Χριστόφορου Δημήτρη από την επιτροπή του ΤΕΙ, 3 ημέρες πριν τον διαγωνισμό ανάθεσης έργου πέρυσι, η μη ειδοποίησή μου να συμμετάσχω σε συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ως αναπληρωματικό μέλος και άλλα.


Παραμένω πάντα πρόθυμος σε διάλογο και συνεργασία, καίτοι η στάση του προέδρου κ. Γ. Καραμπάτου είναι αρνητική, γιατί τα προβλήματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων είναι πολλά και απαιτούν συντονισμένες ενέργειες με την συνεργασία πολλών για τη λύση τους.»