Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Χάκερ έκανε «κατάληψη» στο e-mail της Σάρα Πέιλιν!



Το FBI και η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για την υποκλοπή μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ρεπουμπλικανής υποψήφιας αντιπροέδρου Σάρα Πέιλιν. Ο χάκερ κατάφερε να βρει τον κωδικό πρόσβασης και μάλιστα τον άλλαξε ώστε να την «κλειδώσει» έξω.
Η παραβίαση θεωρείται σημαντική, καθώς η Πέιλιν φαίνεται ότι ορισμένες φορές χρησιμοποιεί μη κρατικές διευθύνσεις e-mail για υποθέσεις της πολιτείας της Αλάσκα όπου είναι κυβερνήτης.
Μηνύματά της που είχαν έρθει νωρίτερα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η ομάδα της Πέιλιν χρησιμοποιεί το Yahoo ως εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι οι επίσημοι λογαριασμοί μπορούν να δημοσιοποιηθούν στο κοινό σύμφωνα με νόμο της Αλάσκα για «ανοιχτά» επίσημα αρχεία.
Μάλιστα οι λεπτομέρειες για το περιστατικό αποκαλύπτονται την ώρα που επικριτές της Πέιλιν κάνουν «φύλλο και φτερό» επίσημα e-mail της αναζητώντας αποδείξεις για την κατάχρηση εξουσίας για την οποία την κατηγορούν.
Ο δράστης της «πειρατείας» περιέγραψε ο ίδιος πώς κατάφερε να υποκλέψει τον μυστικό κωδικό στον λογαριασμό της Πέιλιν.
gov.palin@yahoo.com, ο οποίος έχει πλέον διαγραφεί: αξιοποίησε τη δυνατότητα «ξέχασα τον κωδικό μου» του Yahoo Mail, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές να ανακτήσουν τα στοιχεία πρόσβασης στην περίπτωση που τα έχουν ξεχάσει.
Ο χάκερ έμαθε από άρθρα στο Διαδίκτυο την ημερομηνία γέννησης της κυβερνήτου και τον ταχυδρομικό της κώδικα και χρειάστηκε να μαντέψει ότι είχε γνωρίσει τον σύζυγό της στο λύκειο.
Με τον κωδικό πρόσβαση που ανακάλυψε μπήκε στο λογαριασμό, αντέγραψε και δημοσιοποίησε μηνύματα της Πέιλιν στο Διαδίκτυο και αντικατέστησε τον αρχικό κωδικό με τη λέξη «ποπκόρν».
«Εγώ είμαι ο κομπιναδόρος που το έκανε, και θα ήθελα να πω την ιστορία» έγραψε ο χάκερ σε μήνυμά του.
Οι μυστικές υπηρεσίες περιμένουν τώρα να μιλήσουν με τον υπεύθυνο μιας διαδικτυακής υπηρεσίας που επέτρεψε στον χάκερ να δρα χωρίς να αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη.
Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας, CTunnel proxy, δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στην έρευνα δεδομένου ότι οι ενέργειες του χάκερ είναι παράνομες.