Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ στην Κυπαρισσία - «Γιατί θέλουμε ο κόσμος να χωράει πολλούς κόσμους!»




Ανοίγει τις πύλες του απόψε το 2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας (στο Λαογραφικό Μουσείο!!!).


Πρόκειται για μια γιορτή αφιερωμένη στη γνωριμία με την κουλτούρα των ανθρώπων από άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας.


Σημειώνουμε πως, ο Φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι μετά από την αξιέπαινη πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ».


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα πρώτη μέρα, είναι προγραμματισμένες να γίνουν,
έκθεση φωτογραφίας (που θα λειτουργεί τις ώρες και ημέρες των εκδηλώσεων) με θέματα «κοινωνικός αποκλεισμός» σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, φωτογραφικό υλικό από την παγκόσμια δράση της Συμμαχίας Κατά της Φτώχειας και 8 γελοιογραφίες για το περιβάλλον και αυτούς που μας διοικούν από τους συνεργάτες του περιοδικού Γαλέρα, στις 8 το βράδυ - διάλεξη με θέμα: «Ελλάδα- Γεωργία: Μια μελέτη σχετικά με την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά» με ομιλητή τον Dr. Avtandil Mikaberidze, Διευθυντή του Γεωργιανού Ινστιτούτου Αθηνών, στις 9 - μουσική βραδιά με την Δανάη Παναγιωτοπούλου.


Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει, στις 6 το απόγευμα - Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας με την Περιβαλλοντική ομάδα εθελοντών «Αρχέλων» και την ζωγράφο Isabelle Bachmann, στις 8 το βράδυ - ομιλίες με θέματα «Ο ρατσισμός μέσα από τα μάτια του κοινωνικού επιστήμονα» με την Αγγελική Ρουμελιώτη κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Μεσσηνίας, «Όταν οι μετανάστες οργανώνονται» με την Λωρέτα Mac Cauley από την οργάνωση Ένωση Αφρικανών Γυναικών, «Ένα κίνημα γεννιέται» με την Σόνια Μητραλιά από το κίνημα Όχι στον Ρατσισμό από την Κούνια. Συντονίζει η Δήμητρα Ψαρούλη – Τσουμελέα κοινωνική λειτουργός και νομαρχιακή σύμβουλος. Στις 9 ακολουθεί μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Silencio” , χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων από το Σιέρα Λεόνε και από την Βουλγαρία το συγκρότημα «Rodina» ενώ παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες χώρες.


Την Κυριακή το πρωί, στις 11, θα δοθεί παράσταση καραγκιόζη με το θίασο του Κώστα Μακρή και στις 8 το βράδυ θα γίνει προβολή των ταινιών: «Το ταξίδι: Το ελληνοαμερικάνικο όνειρο» της Μαρίας Ηλίου , «Μικρές Οδύσσειες» ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ και οι ταινίες από το 132ο δημοτικό σχολείο Αθηνών: «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας» και «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας μαζί με τους γονείς μας».


Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΕ Κυπαρισσίας.