Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Μακέιν ξεπέρασε σε τηλεθέαση τον Ομπάμα!...



Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν, κερδίζει τον αντίπαλό του των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα στην κρίσιμη "μάχη" για την προσέλκυση τηλεθεατών κατά τη διάρκεια της κούρσας για το Λευκό Οίκο.

Η εταιρία μελετών ΜΜΕ, Nielsen Media Research, ανακοίνωσε πως 38,9 εκατομμύρια τηλεθεατές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, παρακολούθησε τον Μακέιν κατά την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών την Πέμπτη, λίγοι περισσότεροι από τα 38,4 εκατομμύρια τηλεθεατές που είχαν παρακολουθήσει την ομιλία του Ομπάμα την περασμένη εβδομάδα.

Το ποσοστό τηλεθέασης που συγκέντρωσε ο Μακέιν φέρεται να είναι το μεγαλύτερο που σημειώθηκε ποτέ στην εμπορική τηλεόραση για μία και μόνο νύκτα ενός συνεδρίου κόμματος των ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρία.

Το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Σεντ Πολ προσήλκυσε επίσης συνολικά περισσότερους τηλεθεατές κατά μέσο όρο από ό,τι το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Ντένβερ την περασμένη εβδομάδα.

Η Nielsen ανέφερε πως 34,4 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν κατά μέσο όρο τις τρεις κυριότερες μέρες του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών.

Το τετραήμερο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Ντένβερ είχαν παρακολουθήσει κατά μέσο όρο 30,2 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με τη Nielsen.