Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Λουξεμβούργο-Ελλάδα: 0-3...



Εθνική Ελλάδος δεν χρειάστηκε να εντυπωσιάσει για να πάρει αυτό που ήθελε, δηλαδή τη νίκη επί του Λουξεμβούργου με 3-0 στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ


Η Εθνική δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή της αλλά κατάφερε να είναι σοβαρή στην πρεμιέρα της στην φάση των προκριματικών και να πάρει τη νίκη που έπρεπε. Το Λουξεμβούργο δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να αντισταθεί και αναπόφευκτα ήρθε το τελικό 3-0. Η Εθνική προηγήθηκε στο 36' με κεφαλιά του Τοροσίδη και ο Γκέκας διπλασίασε τα τέρματα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 78ο λεπτό ο Χαριστέας με πέναλτι.






Με την ίδια συνταγή για το Μουντιάλ





Λέγεται ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Εθνική ομάδα ύστερα από το νικηφόρο ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010, αντικρίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια και την προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέναντι σε ένα σαφώς αδύναμο αντίπαλο δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές και το τελικό 3-0 στο Λουξεμβούργο, ουσιαστικά ήταν προϊόν της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών. Άλλωστε τα συγκεκριμένα παιχνίδια με τους ασθενείς αντιπάλους εκτός έδρας είναι φανερό ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον δρόμο για την εξασφάλιση της πρωτιάς στον όμιλο και της απευθείας πρόκρισης, όπως συνέβη και στα προηγούμενα προκριματικά για το "EURO 2008" αλλά και κυρίως εκείνα για το Μουντιάλ του 2006 όπου οι βαθμοί που χάθηκαν στοίχισαν όπως αποδείχτηκε. Ποιός άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τον Σεπτέμβριο του 2006 όταν η Εθνική ως πρωταθλήτρια Ευρώπης κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Αλβανία στα Τίρανα αλλά οι γείτονες δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την υπεροψία της και την ανάγκασαν να κάνει ποδαρικό με το αριστερό με αποτέλεσμα οι βαθμοί που χάθηκαν τότε να μην καλυφθούν στη συνέχεια. Τόσο ο Ότο Ρεχάγκελ όσο και οι διεθνείς αντιμετώπισαν με προσοχή την αναμέτρηση με το Λουξεμβούργο, δείχνοντας ότι το πάθημα έγινε μάθημα και πλέον δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Με το τρίποντο αυτό που είχε μεγάλη σημασία τόσο βαθμολογικά όσο όμως και ψυχολογικά ώστε να μείνει οριστικά στο παρελθόν, η κακή πορεία στα τελικά του "EURO 2008", η Εθνική δείχνει έτοιμη να βαδίζει σε νέο δρόμο. Η πρεμιέρα πάντα κρύβει εκπλήξεις και η "γαλανόλευκη" από τη στιγμή που κατάφερε να αποφύγει ένα κακό ξεκίνημα, θα πάει με τις καλύτερες προυποθέσεις για το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης με την Λετονία στη Ρίγα. Μία αναμέτρηση που επίσης έχει μεγάλη σημασία καθώς με το δύο στα δύο στο ξεκίνημα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει τη δυνατότητα πλέον να βρίσκεται από πολύ νωρίς σε θέση ισχύος έναντι των βασικών του αντιπάλων για την πρόκριση.








***με πληροφορίες από http://www.sport24.gr/