Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Τα λένε στο Facebook...

Διόλου ευκαταφρόνητος δεν είναι ο αριθμός των 400.000 Ελλήνων, που είναι μέλη της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook.

Σύμφωνα με έρευνα,που δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής", ο αριθμός των Ελλήνων μελών του Facebook που αντιστοιχεί στο 17% του συνόλου των Ελλήνων χρηστών Ιντερνετ. Το 35,8% των χρηστών είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών και οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν από τη χρήση του Facebook.

Ακόμα, δηλώνουν ότι δεν έχουν συναντήσει κάποιον που γνώρισαν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με όσα δείχνει η έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Κοινωνιολογίας κ. Ευστράτιο Παπάνη, οι Έλληνες αφιερώνουν σε αυτό 3 - 5 ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς να θεωρούν ότι επηρεάζει την αποδοτικότητά τους στη δουλειά -ωστόσο πολλές εταιρίες απαγορεύουν την πρόσβαση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Επίσης, το 55% των χρηστών είναι γυναίκες, το 47% ζει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το 73% έχει ή παίρνει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως… κοινωνικός λαός, οι Έλληνες δηλώνουν ότι η αγαπημένη τους εφαρμογή είναι το chat (45,5).

Η δημιουργία μίας προσωπικής σελίδας στο Facebook πάντως δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, καθώς, όπως τονίζει η "Καθημερινή της Κυριακής", κυκλοφορεί με μεγάλη επιτυχία στα περίπτερα ο "Απόλυτος οδηγός για το Facebook", που συμβουλεύει τους χρήστες πως να φτιάξουν το προφίλ τους.

Πάντως, μπορεί τα ποσοστά να δείχνουν ότι το Facebook είναι αγαπητό κυρίως στους νέους, η 102 ετών κυρία Ivy Bean, από το Μπράντφορντ της Μεγάλης Βρετανίας, είναι το γηραιότερο μέλος της εν λόγω ιστοσελίδας. Η κα. Bean γεννήθηκε το 1905, τότε που ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν είχε καν εφευρεθεί. Μόλις όμως άκουσε τους ανθρώπους που τη φροντίζουν στο οίκο ευγηρίας να μιλούν για το Facebook, εξέφρασε αμέσως το ενδιαφέρον της. Μάλιστα, οι θαυμαστές της μοντέρνας γιαγιάς στο Facebook αριθμούν τις 12.872.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=91682





*** Ήδη, μεταξύ των μελών του Facebook είναι και το TRIFYLIANEWS!
Ωστόσο, η σελίδα μας δεν είναι ακόμη σε πλήρη «ανάπτυξη»…
Σύντομα, όμως, θα γίνει και αυτό!...
Και όχι μόνο, γιατι προετοιμάζουμε και ετοιμάζουμε με τους τεχνικούς συνεργάτες μας και άλλα «κόλπα»!