Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Έφτασαν στη Γάζα!



Έφτασαν στο λιμάνι της Γάζας, τα δύο πλοία με φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές.
Τα μέλη της οργάνωσης "Ελεύθερη Γάζα" έτυχαν θερμής υποδοχής από το πλήθος των Παλαιστινίων που περίμεναν στο λιμάνι την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν με δυο καΐκια.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, που συμμετέχει στην αποστολή, τόνισε ότι μικρά παιδιά ζητωκραύγαζαν την έλευσή τους, καθώς κατάφεραν να σπάσουν συμβολικά τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
Τα δυο σκάφη ήταν ηλεκτρονικά αποκλεισμένα για περίπου 10 ώρες χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση από τις ισραηλινές αρχές. Η εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Τελ Αβίβ, είχε απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την ασφάλεια των ακτιβιστών καθιστώντας υπεύθυνο το Ισραήλ για την αφαίρεση της δυνατότητας να επικοινωνήσουν τα μέλη της αποστολής από τα δυο σκάφη, ενώ έπλεαν σε διεθνή ύδατα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον Σκάϊ είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε διάβημα προς το Ισραήλ καθιστώντας το υπεύθυνο για την ασφάλεια των ακτιβιστών, που προέρχονται από 17 χώρες. Ανάμεσά στους ακτιβιστές είναι η αδελφή της συζύγου του Τόνι Μπλέρ, η 84χρονη επιζήσασα του Αουσβιτς Έντι Επστάιν και η 81 ετών Αμερικανίδα μοναχή Αν Μοντγκόμερι.