Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Βρέθηκε χαρακτικό του Πικάσο!...



Η αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη πως επανέκτησε ένα χαρακτικό έργο του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο «Ο Μινώταυρος, οι γυναίκες κι η πηγή», το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούνιο από το Μουσείο Εστασάου Πινακοτέκα του Σάο Πάολο.
Το χαρακτικό βρέθηκε σε κατοικία σε προάστιο του Σάο Πάολο και βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση, τονίζεται στο ανακοινωθέν της αστυνομία.
Το έργο είχε κλαπεί στις 12 Ιουνίου μαζί με δύο πίνακες βραζιλιάνων καλλιτεχνών, το «Γυναίκες στο παράθυρο» (1962) του Νιτ Καβαλκάντι, και «Ζεύγος» (1919) του Λάσαρ Σεγκάλ, καθώς κι ένα ακόμη χαρακτικό του Πικάσο, το «Ζωγράφος και το μοντέλο του» (1963).
Στις αρχές Αυγούστου, η αστυνομία είχε ανακαλύψει τους πίνακες σε αρτοπωλείο του Σάο Πάολο και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του.
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η αστυνομία είχε εντοπίσει το άλλο χαρακτικό του Πικάσο (Ο Ζωγράφος και το μοντέλο του) και συνέλαβε έναν ύποπτο ως μέλος της συμμορίας των τριών ατόμων που διέπραξε την κλοπή.
Η αξία των τεσσάρων έργων που εκλάπησαν από την Πινακοτέκα εκτιμάται στα 630.000 δολάρια, συνολικά, και δεν ήσαν ασφαλισμένα.