Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης...



Την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα τελευταία κρούσματα ντόπινγκ που ανακαλύφθηκαν στους αθλητές Φανή Χαλκιά και Τάσο Γκούση.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος, διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την περίπτωση των δύο αθλητών.


Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου θα εξετασθεί εάν έχουν διαπραχθεί παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ.
Θα διερευνηθούν επίσης τυχόν ευθύνες των προπονητών τους και όσων φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τη Δευτέρα προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για κύκλωμα αναβολικών στη χώρα μας, μετά και την οριστική αποβολή της Φανής Χαλκιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η ΔΟΕ ζητά να διεξαχθεί έρευνα, για ενδεχόμενη παράβαση νόμων, για τον προπονητή της Φανής Χαλκιά, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, καθώς και άλλοι αθλητές του βρέθηκαν θετικοί στην ίδια ουσία. Ο φάκελος της υπόθεσης Χαλκιά θα διαβιβασθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου και τις ελληνικές αρχές.


Από το Πεκίνο όπου βρίσκεται ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης προανήγγειλε νομοσχέδιο κατά του ντόπινγκ που θα προβλέπει αυστηρότατες ποινές.


Όπως επισήμανε στο ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομάτης, η χώρα μας κατέχει την πρωτιά στα κρούσματα αθλητών που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι με 15 περιπτώσεις.Ακολουθούν η Βουλγαρία και η Ρωσία με 11 και 10 κρούσματα αντιστοίχως...