Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Πιθανή αδελφοποίηση Μεθώνης - Βενετίας


Πρόσκληση στον αδελφοποιημένο Δήμο Μεθώνης, προκειμένου αντιπροσωπεία του να παραστεί στα εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου, απηύθυνε η κυπριακή Κοινότητα Ορούντας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα μας είπε ο δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής.
Η πρόσκληση διατυπώθηκε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δύο ΟΤΑ, που εξελίσσεται βάσει όσων προβλέπονται σε αυτό.
«Η αδελφοποίηση δεν έχει μείνει κενό γράμμα», σχολίασε ο κ. Μιχελής, αναφέροντας ότι τη μία χρονιά φιλοξενούνται στη Μεθώνη παιδιά από την Κύπρο και την επόμενη στην Κύπρο παιδιά από τη Μεθώνη, ενώ έχουν ήδη προκύψει συγγενικές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων (κουμπαριές κ.λπ.).
Στο μεταξύ, ο Δήμος Μεθώνης φιλοδοξεί να προωθήσει και τις διαδικασίες αδελφοποίησης με τη Βενετία, μετά την παρουσία στις εκεί εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης. Όπως μας είπε ο κ. Μιχελής, αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο η άφιξη αντιδημάρχου από τη Βενετία, ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Δήμων Μεθώνης και Κορώνης, παρουσία του Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα, στο πλαίσιο προσπάθειας ανάπτυξης πολιτιστικών διαδρομών μεταξύ των δύο κρατών, ενώ τον ίδιο μήνα καταβάλλεται προσπάθεια διοργάνωσης ημερίδας του δικτύου των πόλεων με μεσαιωνικά κάστρα, στο οποίο θα προσπαθήσει να ενταχθεί και η Μεθώνη.


Χ.Χ.

http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19642&Itemid=32