Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Κάνει την ανατροπή στις δημοσκοπήσεις και προηγείται ο ΜακΚέιν του Ομπάμα!...



Σε μια αιφνίδια ανατροπή,
ο ρεπουμπλικάνος Τζον ΜακΚέιν
προηγείται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες
του δημοκρατικού Μπάρακ Ομπάμα στην κούρσα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και θεωρείται καλύτερος διαχειριστής της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters/Zogby που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Ο ΜακΚέιν προηγείται του Ομπάμα μεταξύ των Αμερικανών ψηφοφόρων με 46% έναντι 41%, εξαλείφοντας το σταθερό προβάδισμα των 7 μονάδων που είχε ο Ομπάμα τον Ιούλιο και προηγούμενος για πρώτη φορά στις μηνιαίες δημοσκοπήσεις των Reuters/Zogby.


Η ανατροπή αυτή συνέβη έπειτα από ένα μήνα επιθέσεων εκ μέρους του ΜακΚέιν, ο οποίος αμφισβήτησε την πείρα του Ομπάμα, επέκρινε την αντίθεσή του σε νέες γεωτρήσεις για πετρέλαιο στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών και ειρωνεύτηκε τα ταξίδια του στο εξωτερικό.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη έως το Σάββατο, καθώς ο Ομπάμα ολοκλήρωνε τις εβδομαδιαίες διακοπές του στη Χαβάη, εξαιτίας των οποίων οι προβολείς της δημοσιότητας είχαν στραφεί στον ΜακΚέιν που επωφεληθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία για να υπογραμμίσει τις απόψεις του στην εξωτερική πολιτική.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκστρατεία για τη δυσφήμηση του Ομπάμα αποδίδει τώρα για τον ΜακΚέιν» δήλωσε ο αναλυτής Τζον Ζόγκμπι. «Είναι σημαντική οπισθοχώρηση για τον Ομπάμα» προσέθεσε.


Ο ΜακΚέιν διατηρεί επίσης προβάδισμα 9 μονάδων (49% έναντι 40%) έναντι του Ομπάμα στο κρίσιμο ερώτημα ποιος θα ήταν καλύτερος διαχειριστής της οικονομίας -ένα θέμα που σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι λένε πως είναι το κυριότερο γι' αυτούς ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Νοεμβρίου.


Τον περασμένο μήνα, ο Ομπάμα είχε προβάδισμα 4 μονάδων στην οικονομία έναντι του ΜακΚέιν.


Η υποστήριξη του Ομπάμα μεταξύ των Δημοκρατικών μειώθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες αυτό το μήνα, στο 74%, ενώ ο Μακέιν έχει την υποστήριξη του 81% των Ρεπουμπλικάνων.


Η υποστήριξη του Ομπάμα μεταξύ των ψηφοφόρων ηλικίας 18 ώς 29 ετών, που ήταν ένα από τα δυνατά σημεία του, μειώθηκε 12 μονάδες και έπεσε στο 52%.


Ο Μακέιν κερδίζει το 40% των νεώτερων ψηφοφόρων.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=929987


***Για θυμηθείτε τί έχουμε γράψει από τις 8 Αυγούστου...

http://trifylianews.blogspot.com/2008/08/blog-post_7512.html