Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Επιχορήγηση 4,8 εκατ. ευρώ στα πανεπιστήμια για τα μεταπτυχιακά προγράμματα



Στο ποσό των 4.822.600 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση προς τα πανεπιστήμια της χώρας για την αντιμετώπιση των δαπανών λειτουργίας των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του οικονομικού έτους 2008.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η επιχορήγηση αφορά σε 248 προγράμματα σε 16 ΑΕΙ.
«Στο εξής, μετά την ψήφιση του νέου νόμου, η χρηματοδότηση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών που διοργανώνονται από Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ συνδέεται με την αξιολόγηση των σχετικών Τμημάτων και για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα αυτοδιοίκητων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στα ΤΕΙ, ενθαρρύνεται η σύμπραξη και η συνεργασία με ξένα Ιδρύματα και θεσμοθετείται η δυνατότητα των ελληνικών ΑΕΙ να αναπτύσσουν Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών για Έλληνες ή ξένους φοιτητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
«Έτσι ενισχύεται η εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ και αναδεικνύεται η ποιότητα του επιστημονικού τους δυναμικού. Μπαίνουμε σε μία εποχή που το σύγχρονο ελληνικό ΑΕΙ γίνεται το ισχυρότερο εργαλείο μας για την κατάκτηση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου που θέλει την Ελλάδα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο» προσέθεσε.