Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα...



Διάσπαρτες εστίες φωτιάς προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο αυτήν την ώρα οι πυροσβέστες στο Μαραθώνα, προκειμένου να κατασβέσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στις Κεραίες και πήρε διαστάσεις. Στην περιοχή επιχειρούν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πολλές υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι όμως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο δήμο Λεχαινών στην Ηλεία. Επί τόπου επιχειρούν 17 οχήματα με 35 πυροσβέστες και τρία ελικόπτερα.
Αυτό που προβληματίζει τους πυροσβέστες είναι ότι η φωτιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο.
Μαίνεται και η μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 11.30 σε δασική έκταση, στην περιοχή Αριάννα στο Δήμο Ζάρακος της Λακωνίας.
Επί τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.
Δασική περιοχή κατακαίει και φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στην περιοχή Αιγινιώτισσα στο Μαραθώνα της Αίγινας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής η εικόνα του μετώπου αυτήν την ώρα είναι καλύτερη.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/31/1546443.htm