Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Έντεκα κατηγορητήρια για Κάρατζιτς...



Έντεκα κατηγορητήρια αναμένεται να ανακοινώσει ο ολλανδός δικαστής στον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία το απόγευμα της Πέμπτης (17:00 ώρα Ελλάδος).

"Τα κατηγορητήρια αφορούν γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο του Κάρατζιτς στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), με 100.000 νεκρούς και 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Εκτός από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, ο Κάρατζιτς θα λογοδοτήσει για την μακρά και αιματηρή πολιορκία του Σαράγεβο και την κράτηση χιλιάδων πολιτών σε στρατόπεδα, κυρίως στην περιοχή του Πρίγεντορ".

Ο Κάρατζιτς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του, έχει προθεσμία 30 ημερών για να δηλώσει εάν αποδέχεται ή όχι τις κατηγορίες.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Blic δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα μια "αποκλειστική" φωτογραφία του Ράντοβαν Κάρατζιτς με την νέα του εμφάνιση, κομμένα μαλλιά και ξυρισμένο, με ένα ελαφρύ χαμόγελο.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=89715