Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Αντικαταθλιπτικά για σκύλους προτάσσει η τελευταία μόδα του Χόλιγουντ!!!


Ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα, κατάθλιψη, άγχος, επιθετική συμπεριφορά, καταστροφική συμπεριφορά και παχυσαρκία, δεν απειλούν μόνο τον άνθρωπο του 21ου αιώνα αλλά και το... κατοικίδιό του.
Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν λύσεις ακόμα και για αυτή την περίπτωση χορηγώντας χάπια, παρόμοια με εκείνα που παίρνουν οι άνθρωποι.
Η πρακτική αυτή, έχει εξοργίσει τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο Κτηνιάτρων (ΑVΜΑ), ο οποίος φοβάται πως θα δημιουργηθεί μια ολόκληρη γενιά «εθισμένων κατοικιδίων».
Στο ετήσιο συνέδριο του ΑVΜΑ, στη Νέα Ορλεάνη, ακούστηκαν ποικίλες απόψεις σχετικά με τα σκυλίσια αντικαταθλιπτικά Clomicalm και Reconcile, καθώς και το Slentrol, το πρώτο σκυλίσιο χάπι εναντίον της παχυσαρκίας.
Σύμφωνα με Τα Νέα της Τρίτης, τα περισσότερα νέα φάρμακα στοχεύουν στην καταπολέμηση του άγχους του αποχωρισμού, ενός συνδρόμου που προκαλεί στον σκύλο έντονο στρες κάθε φορά που μένει μόνος στο σπίτι, κάνοντάς τον να γαβγίζει, να κάνει ζημιές, να λερώνει, αν και εκπαιδευμένος, ή ακόμα και να γίνεται επιθετικός προς άλλα σκυλιά.
Η πρώην πρόεδρος της ΑVΜΑ, Μπόνι Μπίβερ, τονίζει ότι υπάρχουν κατοικίδια που κυριολεκτικά ανησυχούν μέχρι θανάτου και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να χορηγηθούν χάπια.
Στο Χόλιγουντ, πολλοί εκπαιδευτές σκύλων καλούνται να συνεργαστούν με κατοικίδια που ακολουθούν θεραπεία με αντικαταθλιπτικά χωρίς όμως να είναι όλοι σύμφωνοι με αυτή την προσέγγιση.
Ο εκπαιδευτής που ασχολείται με τα προβληματικά λαμπραντόρ του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, φοβάται πως τα ψυχοφάρμακα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο ως πρώτη και όχι έσχατη λύση, ενώ προσθέτει ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι καν αναγκαία.
Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Ίαν Ντάνμπαρ, ιδρυτής της αυτοκρατορίας σχολών εκπαίδευσης σκύλων Sirius, ο οποίος υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα χάπια είναι άχρηστα.

Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ