Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Έρχονται βροχές και καταιγίδες...


«Τρελαίνεται» από σήμερα ο καιρός.


Μέχρι και 39 βαθμούς Κελσίου αναμένουν για σήμερα στα κεντρικά και νότια της χώρας οι μετεωρολόγοι, την ώρα που στα βόρεια θα έχουμε απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές.
Στην Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θράκη θα υπάρξουν έντονες νεφώσεις και βροχοπτώσεις, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς.


Από το βράδυ της Τρίτης οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σε όλη τη βόρεια και δυτική Ελλάδα και ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά σε όλη τη χώρα.


Το πρωί της Τετάρτης θα διατηρηθούν οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και θα κυμανθούν από 14 έως και 29 βαθμούς κελσίου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ οι βροχές θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών.


Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση από 6 έως 7 μποφόρ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το πρωί της Παρασκευής, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Πηγή: zougla.gr - 22 Ιουλίου 2008, 06:14