Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Υπέροχη εκδήλωση - διάλεξη για την Αρχαία Μεσσήνη στη Χώρα Τριφυλίας!



Μια υπέροχη εκδήλωση και άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη για την Αρχαία Μεσσήνη και τις πρόσφατες ανασκαφές πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Χώρα Τριφυλίας.

Στο γεμάτο από κόσμο προαύλιο χώρο του Μουσείου ο Καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης με τον μοναδικό του τρόπο ταξίδευσε και σαγήνευσε το ακροατήριο που παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον επί 2 περίπου ώρες τον κ. Καθηγητή.

Ο κ. Θέμελης αναφέρθηκε λεπτομερειακά στο ανασκαφικό και αναστηλωτικό έργο της Αρχαίας Μεσσήνης και έκανε έκκληση σε όλους να παρέμβουν όπου πρέπει προκειμένου κάποια στιγμή να περισωθεί και αναστηλωθεί το μοναδικό γεφύρι της Μαυροζούμαινας που είναι κτίσμα της ίδιας εποχής με την Αρχαία Μεσσήνη.

Η συνεργάτις του Εύη Λαμπροπούλου αναφέρθηκε στα ευρήματα που προέρχονται από το Ιερό της Ίσιδος και είναι κυρίως γλυπτά, ενώ ο συνεργάτης του Κλεάνθης Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στους Θησαυρούς της Αρχαίας Μεσσήνης, στο Κεντρικό Θησαυροφυλάκιο της πόλη και σε νομίσματα διαφόρων εποχών που βρέθηκαν στις ανασκαφές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας που είχε και την πρωτοβουλίας της διοργάνωσης, Ευγενίας Κοκκέβη.