Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Ανοιξε το Ολυμπιακό Χωριό στο Πεκίνο!



Άνοιξε και επίσημα τις πύλες του το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο θα φιλοξενήσει 16.000 αθλητές και στελέχη στη διάρκεια των Αγώνων του Πεκίνου.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε χθες η δήμαρχος του Χωριού, Τσεν Ζιλί, η οποία παρέλαβε στη διάρκεια τελετής από τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (BOCOG), Λιού Κι, το κλειδί του συγκροτήματος, που φυλάσσεται από μεγάλο αριθμό ανδρών ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή έλαβε χώρα υπό τον γκρίζο από την ατμοσφαιρική ρύπανση ουρανό του Πεκίνου, την οποία η κινεζική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα μειώσει σημαντικά ενόψει των Αγώνων, που θα διεξαχθούν το διάστημα 8-24 Αυγούστου.

«Το Ολυμπιακό Χωριό έχει προετοιμάσει τα πάντα, έχει ανοίξει τα χέρια μας για να καλωσορίσει θερμά τους αθλητές, στελέχη και δημοσιογράφους από όλα τα έθνη και περιοχές που θα μείνουν εδώ» τόνισε η Τσεν, η οποία είναι και αντιπρόεδρος της BOCOG.

Η Κίνα ήταν η πρώτη αντιπροσωπεία που κατέλυσε στο Ολυμπιακό Χωριό, υψώνοντας τη σημαία της χώρας σε μια τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων του αστέρα του NBA, Γιάο Μινγκ, και του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Αθήνας και παγκόσμιου πρωταθλητή στα 110μ. εμπόδια, Λιού Σιάνγκ.



Πηγή: Α.Π.Ε.