Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΪΝ - ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΗ ΣΑΡΑ ΠΑΛΙΝ, ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ!...




O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία, Τζον Μακέιν επέλεξε για αντιπρόεδρό του, την κυβερνήτη της Αλάσκας, Σάρα Πάλιν, όπωςε έγινε γνωστό από αξιωματούχο της προεκλογικής του εκστρατείας.


Η ανήκουσα στη συντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Σάρα Πάλιν, 44 ετών, η οποία επελέγη για τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, είναι η κυβερνήτης της Αλάσκα μετά τον Δεκέμβριο 2006, πρώτη γυναίκα που φθάνει στο ύπατο αξίωμα της πετρελαιοπαραγωγού αυτής αμερικανικής πολιτείας.


Τις κυβερνητικές εκλογές στην Αλάσκα τις κέρδισε από τον επίσης Ρεπουμπλικάνο Φρανκ Μουρκόφσκι, που επιχείρησε να της προσφέρει δημόσιο αξίωμα για να μην μετάσχει στις εκλογές, αλλά αυτή αρνήθηκε και τελικά κέρδισε.


Προηγουμένως, η Πάλιν διετέλεσε για χρόνια δήμαρχος της πόλης της πολιτείας Ουασίλα.
Γεννημένη την 11η Φεβρουαρίου 1964, η Πάλιν είναι παντρεμένη, μητέρα πέντε παιδιών και πολέμια των αμβλώσεων. Επίσης είναι υπέρμαχος της οπλοφορίας των πολιτών και επίσημο μέλος του «Εθνικού Σωματείου Τυφεκιοφόρων».



Η Πάλιν διαθέτει πανεπιστημιακό δίπλωμα στην επικοινωνία και στη δημοσιογραφία.


Εχει ταχθεί - παρά τις αντιρρήσεις των Οικολόγων - υπέρ της κατασκευής πετρελαιαγωγού που να διασχίζει μεγάλα τμήματα της Αλάσκα.