Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Οι Ελληνικές συνήθειες στο Facebook


2-3 φορές καθημερινά επισκέπτεται ο μέσος Έλληνας χρήσης του Facebook το site ενώ περνά στις σελίδες του περίπου 10 με 15 λεπτά ανά επίσκεψη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.........



Το Facebook αποτελεί αγαπημένο και αναγκαίο μέσο επικοινωνίας των Ελλήνων καθώς το 42% των Ελλήνων χρηστών δηλώνει ότι είναι απαραίτητο για την καθημερινότητά του.

Σημαντικό είναι και το ποσοστό 80% των χρηστών που κατατάσσει το δημοφιλές ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο ανάμεσα στις 5 πιο αγαπημένες ιστοσελίδες.

Οι κυριότερες ασχολίες των χρηστών είναι η επικοινωνία και οι «κρυφές» ματιές στις πληροφορίες των φίλων τους, όπως οι φωτογραφίες και οι άλλες λεπτομέρειες.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα παιχνίδια μέσω Facebook καθώς και οι άλλες εφαρμογές ενώ οι Έλληνες χαίρονται να ανακαλύπτουν φίλους και παλιούς γνωστούς αν και τις περισσότερες φορές δεν επεκτείνουν την επικοινωνία έξω από το Facebook.





Διαβάστε Περισσότερα...

CERN: Νέα αναβολή για τον Σεπτέμβριο στην επαναλειτουργία του LHC


Για τα τέλη Σεπτεμβρίου 2009 αναβλήθηκε ξανά η επαναλειτουργία του γιγαντιαίου επιταχυντή σωματιδίων LHC, ο οποίος υπέστη βλάβη λίγες ημέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας του, ανακοίνωσε χθες το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN)...........


«Το νέο πρόγραμμα προβλέπει την λειτουργία των πρώτων τμημάτων του LHC στα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους με τις συγκρούσεις σωματιδίων να ξεκινούν στα τέλη Οκτωβρίου», τονίζει το CERN στο ανακοινωθέν του.

Το Κέντρο αρχικά είχε διαβεβαιώσει πως η επαναλειτουργία του LHC θα ξεκινούσε την άνοιξη, ενώ κατόπιν την ανέβαλε για το καλοκαίρι.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Καλαμάτα ο Γιώργος Παπανδρέου


Στην Καλαμάτα θα βρεθεί τις προσεχείς μέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.........

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα την Κυριακή και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο γήπεδο της Τέντας.



Διαβάστε Περισσότερα...

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Καμία παρέμβαση στα blog


Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία κάνουν λόγο για πρόθεσή του να επιβάλει την επώνυμη δημοσίευση σχολίων στα blog τα οποία έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα ή σχολιάζουν την επικαιρότητα, σε σημερινή ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι "ουδέν τέτοιο θέμα υφίσταται"..........



Το ίδιο ισχύει συνεχίζει η ανακοίνωση και "για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων δημιουργούν, λειτουργούν ή διαχειρίζονται blog ενημερωτικού χαρακτήρα στο Διαδίκτυο".

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει επίσης ότι μια συζήτηση για το ίδιο ζήτημα οφείλει να ξεκινήσει με:

α. δημόσια διαβούλευση για οριοθέτηση του κοινού τόπου μεταξύ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της προστασίας της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη,

β. γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη".



Διαβάστε Περισσότερα...

Τηλεόραση από τον ΟΤΕ


Με το σύνθημα «take control», ο ΟΤΕ παρουσιάζει το conn-x TV. Η καινοτόμος υπηρεσία για παρακολούθηση ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών καναλιών, καθώς και ταινιών, προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ευρεία κλίμακα. Ο ΟΤΕ φέρνει στο σπίτι σας, την τηλεόραση της νέας εποχής και σας προσκαλεί να γνωρίσετε το conn-x TV για να έχετε εσείς τον έλεγχο της δικής σας ψυχαγωγίας και ενημέρωσης!..........


Το conn-x TV είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης. Οι καταναλωτές, παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια. Σήμερα, το conn-x TV περιλαμβάνει κανάλια όπως:

• Ελεύθερα Ελληνικά αναλογικά και ψηφιακά κανάλια

• Ειδησεογραφικά (Euronews, Deutsche Welle, France24, Al Jazeera, Russia Today)

• Aθλητικά (Eurosport, Eurosport2, Extreme Sports, ESPN Classic, ESPN America)

• Ντοκιμαντέρ (Nat Geo Wild, Discovery Science, Discovery Travel & Living, Discovery World)

• Lifestyle (Style TV, Zone Reality, Fashion TV, World Fashion)

• Μουσικά (C Music TV, Nat Geo Music)

• Ακόμη, το conn-x TV διαθέτει αποκλειστικό κανάλι με αθλητικό περιεχόμενο, το conn-x TV Sports! Το κανάλι του conn-x TV μεταδίδει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες από Αγγλία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και καθημερινές ειδησεογραφικές αθλητικές εκπομπές.

Όλο το πρόγραμμα των καναλιών του conn-x TV είναι συγκεντρωμένo σε ένα εύχρηστο, διαδραστικό Portal, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική οθόνη και μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών για 7 ημέρες. Διευκρινίζεται ότι το conn-x TV δεν επηρεάζει την πρόσβαση στα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια.

Πέρα από το πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, οι καταναλωτές μπορούν με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub να επιλέξουν ανά πάσα στιγμή τί θα δουν και πότε, άμεσα χωρίς να περιμένουν να «κατέβει» κάποιο video και χωρίς διακοπές για διαφημίσεις, ενώ μπορούν να κάνουν rewind, pause και fast forward.

Η υπηρεσία FilmExpress είναι ένα εικονικό Video Club. Οι πελάτες του conn-x TV έχουν τη δυνατότητα να «νοικιάσουν» εύκολα και γρήγορα τις ταινίες που υπάρχουν διαθέσιμες, επιλέγοντας από μία μεγάλη συλλογή που ξεπερνά τις 200 και ανανεώνεται τακτικά. Στο FilmExpress περιλαμβάνονται και τηλεοπτικές πρεμιέρες από μεγάλα Studios. Η ταινία, από τη στιγμή της ενοικίασης (pay per view), είναι διαθέσιμη για 24 ώρες.

Με το FilmClub, οι συνδρομητές γίνονται μέλη στην υπηρεσία του συνδρομητικού VideoClub που προσφέρει το conn-x TV. Μπορούν δηλ. να παρακολουθούν απεριόριστα γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, μουσικά videoclip, ντοκιμαντέρ, παιδικές σειρές κ.α., από τη συλλογή του FilmClub, που περιλαμβάνει περισσότερους από 700 τίτλους.



Ο ΟΤΕ, με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση των νέων τεχνολογιών, προσφέρει το conn-x TV σε ειδική τιμή γνωριμίας μέχρι τις 31/05/2009, για 12 μήνες παραμονής. Συγκεκριμένα: Υπηρεσία Τιμή Conn-x TV (τηλεοπτικά κανάλια) + FilmClub 15 € / μήνα FilmExpress 2 - 4,5 € ανά ταινία, ανάλογα με την ταινία ,Εξοπλισμός (αποκωδικοποιητής) Δωρεάν με 12μηνη δέσμευση.

Επιπλέον, παρέχεται και αποκωδικοποιητής με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν των δυνατοτήτων για «πάγωμα» εικόνας ζωντανού προγράμματος (Time Shifted TV) και εγγραφής τηλεοπτικών προγραμμάτων (Personal Video Recording).

Το conn-x TV από τον ΟΤΕ διατίθεται αρχικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ, σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps. Το conn-x TV γίνεται πραγματικότητα χάρη στις επενδύσεις του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια σε δίκτυο και ευρυζωνικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην προσφορά ταχυτήτων έως 24 Mbps σε ολοένα και περισσότερα σημεία πανελλαδικά, καθώς και στην ανάπτυξη της ίδιας της πλατφόρμας του conn-x TV.





Διαβάστε Περισσότερα...

«Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» - Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο Internet


Με αφορμή την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου», σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2009, η Ομάδα Δράσης για τη Ψηφιακή Ασφάλεια (Digital Awareness and Response to Threats-DART) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, δίνει μερικές ενδεικτικές πρακτικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Internet:..........


1. Δεν δίνουμε μέσω Διαδικτύου (πχ μέσα από τις Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης-Social Networking,) προσωπικά μας στοιχεία όπως η διεύθυνση της κατοικίας μας, τον αριθμό τηλεφώνου μας, το όνομα του σχολείου μας κα

2. Εάν κάποιος μας κάνει να αισθανθούμε άβολα στο Διαδίκτυο(πχ μας προσβάλλει, μας στείλει απρεπές μήνυμα ή μας ζητήσει κάτι που μας φέρνει σε δύσκολη θέση) σταματάμε την συνομιλία αμέσως και το συζητάμε με τους γονείς μας.

3. Εγκαθιστούμε προγράμματα προστασίας από ιούς και πρόσθετο λογισμικό ασφαλείας (antivirus software, firewall, anti-spyware software).

4. Κατεβάζουμε νόμιμα αρχεία, μουσική και βίντεο (πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών).

5. Δεν ανοίγουμε μηνύματα, αρχεία ή συνδέσμους από αγνώστους αποστολείς (spam email). Πολλά από αυτά περιέχουν μολυσμένα αρχεία από ιούς ή διαφημίζουν ακατάλληλο και παράνομα περιεχόμενο ή αποσκοπούν στην εξαπάτηση των χρηστών και την απόκτηση προσωπικών πληροφοριών (Phishing).

Πρακτικές συμβουλές για γονείς



1. Χρησιμοποιούμε τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων πλοήγησης και ενεργοποιούμε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (π.χ. parental control software).

2. Δημιουργούμε διαφορετικούς λογαριασμούς χρηστών με διαφορετικούς κωδικούς για εμάς (διαχειριστής-administrator) και τα παιδιά μας (χρήστης –user) ώστε να έχουμε τον έλεγχο του υπολογιστή (πχ εγκατάσταση νέων προγραμμάτων, ώρες χρήσης υπολογιστή κα)

3. Θεσπίζουμε κανόνες συμμετοχής σε ηλεκτρονικά παιχνίδια (κυρίως σχετικά με το χρόνο που μπορεί να αφιερώσει το κάθε μέλος της οικογένειας στο παιχνίδι).

4. Πριν αγοράσουμε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ελέγχουμε τη συσκευασία όπου αναγράφεται η ηλικία για την οποία είναι κατάλληλο, συνεπώς ανάλογα με την ηλικία του παιδιού επιλέγουμε το κατάλληλο παιχνίδι.

5. Ρωτάμε για να ενημερωθούμε για την χρήση του Διαδικτύου γνωστούς και φίλους και ενημερωνόμαστε μέσα από την ηλεκτρονική.σελίδα www.dart.gov.gr στην οποία έχουμε άμεση επαφή με την Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια .







Διαβάστε Περισσότερα...

Happy Tuesday!!!!

.
.
.
.
.





Happy Tuesday
Graphics & Myspace Layouts






.
.
.
.
.











Διαβάστε Περισσότερα...