Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Ρεκόρ Guinness σε Αλβανό καλλιτέχνη για την κατασκευή μωσαϊκού με φελλούς!!!...



Ο Αλβανός καλλιτέχνης Σαϊμίρ Στράτι κέρδισε για τρίτη φορά μία θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Guinness, κατασκευάζοντας ένα τρισδιάστατο μωσαϊκό από φελλούς.
Το μωσαϊκό, που απεικονίζει έναν κιθαρίστα, είναι τοποθετημένο έξω από γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο των Τιράνων. Ο Στράτι έχει χρησιμοποιήσει 299.764 φελλούς για τη δημιουργία του μωσαϊκού που καταλαμβάνει μία επιφάνεια 96 τετραγωνικών μέτρων και είναι το μεγαλύτερο σε κατασκευή στην κατηγορία τρισδιάστατα μωσαϊκά. Η κατασκευή διήρκεσε 27 ημέρες.
Ο Αλβανός καλλιτέχνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση του ρεκόρ και είπε ότι μοιράζεται αυτή τη χαρά με ολόκληρο τον αλβανικό λαό.
Ο ίδιος, το 2006 χρησιμοποίησε 500.000 καρφιά για να δημιουργήσει το πορτρέτο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, κερδίζοντας μια θέση στο Guinness. Πήρε ξανά το βραβείο με τη δημιουργία μεγαλύτερου μωσαϊκού από οδοντογλυφίδες.





***Επειδή στην Ελλάδα, και στην πολιτική και στην Αυτοδιοίκηση, έχουμε πολλούς "φελλούς", μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε εξαγωγή στην Αλβανία;;;...

Με αυτό τον τρόπο και ο Αλβανός καλλιτέχνης θα φτιάξει κι άλλο έργο, και η Εθνική Οικονομία μας θα τονωθεί αλλά κυρίως εμείς, οι πολίτες, θα απαλλαγούμε από αυτούς!!!



Διαβάστε Περισσότερα...

Πατέρας ο Σνούπι!...



Ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος στον κόσμο έγινε πατέρας, ανακοίνωσαν νοτιοκορεάτες ερευνητές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τα πρώτα κουτάβια που γεννιούνται από κλωνοποιημένο σκύλο.

Ο Σνούπι, ένα κυνηγόσκυλο του Αφγανιστάν, έκανε τα κουτάβια του με δύο θηλυκά της ίδιας ράτσας με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης, διευκρινίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ερευνητές του εθνικού πανεπιστημίου της Σεούλ (SNU).

Από τα δέκα κουτάβια που γεννήθηκαν επέζησαν τα εννιά, σύμφωνα με τους ίδιους, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι αποδείχτηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής ενός κλωνοποιημένου σκύλου.

Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Σεούλ έγινε γνωστή μετά την κλωνοποίηση του Σνούπι τον Αύγουστο του 2005, ενώ έχει ανακοινώσει ότι κλωνοποίησε δύο λύκαινες ενός είδους που απειλείται με εξαφάνιση, τον Ιούλιο του 2006.





Διαβάστε Περισσότερα...

Οι μουσικές προτιμήσεις "προδίδουν" ταυτότητα (;)



Οι λάτρεις της κλασικής μουσικής και της τζαζ είναι δημιουργικοί, οι λάτρεις της ποπ είναι πολύ εργατικοί και- παρά τα στερεότυπα- όσοι αγαπούν την χέβι-μέταλ είναι ήπιοι και διαθέτουν εσωτερική αρμονία.

Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει ο καθηγητής Εντριαν Νορθ του πανεπιστημίου της Σκοτίας Heriot-Watt, ο οποίος μελετά τη σχέση ανάμεσα στην προσωπικότητα του ανθρώπου και τις μουσικές του προτιμήσεις.

"Οι άνθρωποι συχνά καθορίζουν την ταυτότητά τους μέσω των μουσικών τους προτιμήσεων, των ρούχων τους ή των επιλογών τους στα μπαρ και σε συγκεκριμένες λέξεις της καθομιλουμένης", λέει ο Νορθ.

Και για όποιον αναρωτιέται γιατί πολλοί οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα και βάζουν τη μουσική στη διαπασών, ο Νορθ προσφέρει την εξήγηση: εκείνοι που επιλέγουν να ακούνε έντονη μουσική είναι πιθανό να κερδίζουν πολλά χρήματα, ενώ εκείνοι που ακούνε χαλαρωτική μουσική κερδίζουν λιγότερα.

Οπως ο ίδιος επισημαίνει, η έρευνά του είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ διενεργηθεί με θέμα την πιθανή σχέση μουσικών προτιμήσεων και ανθρώπινων χαρακτήρων.








Διαβάστε Περισσότερα...

Saturday!...



Διαβάστε Περισσότερα...