Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Δεύτερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας


Το Δεύτερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, στο ΤΕΙ Καλαμάτας...........


Το ΤΕΙ Καλαμάτας προωθεί τη δημιουργία ενός τοπικού «πυρήνα» 30 εκπαιδευμένων δοκιμαστών καθώς και τη λειτουργία ομάδας γευσιγνωστών ελαιολάδου, με σκοπό τη στήριξη και την προώθηση του προϊόντος στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Στα πλαίσια αυτά προγραμμάτισε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων γευσιγνωσίας ελαιολάδου.

Τα σεμινάρια απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα της αγοράς του ελαιολάδου. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η αγάπη για το ελαιόλαδο και το ενδιαφέρον για ένταξη και συμμετοχή σε μια ‘’ομάδα προσφοράς’’ στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μεσσηνιακού ελαιολάδου.

Σημειώνουμε πως, το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 29-30 Νοεμβρίου 2008.


Διαβάστε Περισσότερα...

“Νέοι – Διαδίκτυο – Ηλεκτρονικά Παιχνίδια” - Ημερίδα αύριο το απόγευμα από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.


Ημερίδα με θέμα “Νέοι – Διαδίκτυο – Ηλεκτρονικά Παιχνίδια” διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας αύριο το απόγευμα, στις 6, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.............


Εισηγητές είναι, ο πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ψυχίατρος και λέκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ο συμπατριώτης μας, από την Κυπαρισσία, γιατρός Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πρόληψης και Αγωγής Υγείας.


Διαβάστε Περισσότερα...

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας για τα αγροτικά προβλήματα...Δυναμική ήταν η παρουσία των αγροτών στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν τα αγροτικά προβλήματα της Μεσσηνίας και οι πρωτοβουλίες στήριξης του συστήματος της γεωργίας που θα πρέπει να αναληφθούν μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.............


Στη διάρκεια της συνεδρίασης, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των αγροτών, οι οποίοι κατέθεσαν ψήφισμα της προσωρινής Παμμεσσηνιακής Συντονιστικής Επιτροπής με τα αιτήματα και τις προτάσεις της. Ψηφίσματα επίσης κατέθεσαν τόσο η πλειοψηφία, όσο και οι συνδυασμοί της μειοψηφίας του Χρήστου Μαλαπάνη και του Θανάση Πετράκου, ενώ είχαν αποχωρήσει οι σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας επειδή δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του συνδυασμού για άμεσο κλείσιμο της Νομαρχίας. Ανάλογη πρόταση άλλωστε είχε υποβάλει και ο Θανάσης Πετράκος, ενώ ο συνδυασμός του κ. Μαλαπάνη πρότεινε να προχωρήσουν στο κλείσιμο της Νομαρχίας σε ένα μήνα και αφού πρώτα επανεξεταστεί η κατάσταση. Τελικά εγκρίθηκε το ψήφισμα που πρότεινε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με το οποίο κρίνονται ανεπαρκείς οι χρηματοδοτήσεις προς του αγρότες και ζητείται η λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των αγροτών, καθώς και διαρθρωτικών μέτρων για τη γεωργία.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_details.asp?id=2183&newsid=440294


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεχίζεται η κατάληψη του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου...


Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, με αφορμή τη διαμαρτυρία για τη μη ένταξη του πτυχίου τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εδώ κι έξι χρόνια, από την ίδρυσή του δηλαδή............


Μετά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των σπουδαστών αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κατάληψη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, μέχρι και την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι. Η συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι δεδομένη μετά την προχθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των φοιτητών με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και τον νομάρχη, Δημήτρη Δράκο.

Μερίδα των διαμαρτυρόμενων σπουδαστών έδωσε το παρόν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στο οποίο εκδόθηκε ψήφισμα υποστήριξης των αιτημάτων τους.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

ΝΕΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ


Η Αναδάσωση του Ταΰγετου συνεχίζεται.

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου δίνουμε ραντεβού............


στην πλατεία της Αρτεμισίας στις 8.30-9 π.μ για να φυτέψουμε 1.500 δέντρα στην περιοχή.

Όσοι αγαπούν τον Ταΰγετο και θέλουν να τον δουν ξανά γεμάτο με δέντρα καλούνται να έρθουν και να βοηθήσουν για το σύντομο κλείσιμο των πληγών του.

Θα είναι εκεί κάτοικοι των χωριών,τα μέλη των Συλλόγων και τα μέλη του Συνδέσμου.

Και να θυμόμαστε πως ένα δέντρο αντικαθιστά πέντε κλιματιστικά!


ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΝΤΡΑ - ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ*Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Μπαμπαρούτση του mustmagazine.gr για την ενημέρωση


Διαβάστε Περισσότερα...

Την πίτα της έκοψε την Τετάρτη η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας στην Αθήνα.

Την πίτα της έκοψε η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας το απόγευμα της Τετάρτης σε αίθουσα του "Esperia Palace Hotel" στην Αθήνα................


Κατά τη διάρκεια της όμορφης εκδήλωσης τιμήθηκαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συγγραφέας και Πρόεδρος της Εταιρείας Ιστορικών Συγγραφέων, Στάθης Παρασκευόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Λούτος, που έκοψε και την πίτα, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους Συλλόγων και Συνδέσμων για την μαζική τους παρουσία και τους ευχήθηκε για την νέα χρονιά που ήδη διανύουμε και ζήτησε από όλους να συμμετάσχουν, ενημερώνοντας και όλους τους γνωστούς και φίλους τους από Συλλόγους και Συνδέσμους της Τριφυλίας, στις εκλογές της Ομοσπονδίας που θα διεξαχθούν στις 10 Μαΐου.

Στους παρευρισκόμενους μίλησε και ο Καθηγητής Φιλοσοφικής, από την Αυλώνα, Κωνσταντίνος Βουδούρης.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΑνακοίνωση εξέδωσαν οι αγρότες της Πελοποννήσου που βρίσκονται ακόμη στο μπλόκο του Ισθμού, με στόχο, όπως λένε, «στο άμεσο μέλλον να προσέχουμε για να έχουμε καλλίτερα αποτελέσματα στους αγώνες που τώρα ξεκίνησαν».

Στην ανακοίνωσή τους οι αγρότες αναφέρουν τα εξής:...........

"Διακρίνουμε τεράστιο έλλειμμα αγροτικής συνείδησης στους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών της Πελοποννήσου.
Σε εποχές ανυπαρξίας ουσιαστικού αγροτικού λόγου, όπου κυριαρχεί μόνο ο κρότος της ένοχης αφωνίας. Σε εποχές ένδειας αγροτών και άλλων κοινοτικών ομάδων της Πελοποννήσου.
Διακηρύσσουμε την αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας για την έναρξη ενός διαρκούς γνήσιου αγροτικού διαλόγου – συμποσίου με τους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα, παραγωγούς τοπικών – ποιοτικών προϊόντων και την κοινωνία.
Με όρους την από τα κάτω σύνθεση του σχεδίου και οράματος και με την αντίληψη της αυτάρκειας και αυτοδιάθεσης (πολιτικής και κοινωνικής) της περιφέρειάς μας.
Ερχόμαστε από το παρελθόν κι ονειρευόμαστε το μέλλον καλύτερο".Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών


Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ (400 ΩΡΩΝ) ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Η Μονάδα εφηβικής Υγείας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το δεύτερο κύκλο των ετήσιων επιμορφωτικών σεμιναρίων 400 ωρών στην ειδική αγωγή.
Τα ετήσια σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν Σαββατοκύριακα στην Αθήνα και στο Κιλκίς..........


Αθήνα
Έναρξη εγγραφών 2 Φεβρουαρίου 2009 έως 10 Μαρτίου 2009
Έναρξη μαθημάτων 28 Μαρτίου 2009 έως 16 Μαΐου 2010
Κόστος παρακολούθησης καθορίζεται στα 2250 ευρώ

Κιλκίς
Έναρξη εγγραφών 2 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2009
Έναρξη μαθημάτων 14 Μαρτίου 2009 έως 9 Μαΐου 2010
Κόστος παρακολούθησης καθορίζεται στα 2000 ευρώΤο εν λόγω σεμινάριο εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 3699 02/10/2008, Αρ.Φύλλου Εφημερίδος της Κυβερνήσεως 199, Κεφάλαιο Γ΄ Άρθρο 22, περί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Επικοινωνία:
τηλ. 213 2009806, 6977 194024
Email: info@eidikiagogi.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΟΚ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ...Τι είναι αυτό πάλι..

Στην περιοχή της Λακωνίας υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι από άλλες χώρες που ψάχνουν την τύχη τους αλλά και καλύτερες συνθήκες ζωής..

Έχει πλέον ξεκινήσει το εμπόριο των πορτοκαλιών και εκατοντάδες απασχολούνται στο μάζεμα..

Αλλά αυτό που μάθαμε από το tamvakologos.blogspot.com είναι σοκαριστικο και ανατριχιαστικό.............


Η αστυνομία έκανε ντου σε σπίτια όπου διαμένουν πακιστανοί. Ο λόγος?

Δεν έχουν αφήσει αδέσποτο για αδέσποτο σκύλο στην περιοχή..

Και φυσικά δεν τα μαζεύουν για να έχουν παρέα.. Αν είναι δυνατόν τρέφονται με αυτά..

Είναι πραγματικά σοκαριστικο.. αλλά ο άνθρωπος για να επιβιώσει φτάνει και σε αυτό το σημείο..

Να ο λόγος που δεν βλέπουμε πλέον κανένα αδέσποτο σκύλο στην περιοχή..

Το Βασίλειο των γατιών είναι αυτό..

Αλλά μάλλον δεν θα κρατήσει για πολύ.. Έρχεται η σειρά τους


http://tamvakologos.blogspot.com/2009/01/blog-post_9124.html


Διαβάστε Περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Ψ Η Φ Ι Σ Μ ΑΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του ΣΠΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ του ΠΕΤΡΟΥ, Δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, εκλεκτού και αγαπητού συναδέλφου, συνήλθε εκτάκτως και ψηφίζει ομόφωνα τα εξής:.....................

Εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Εκφράζει την οδύνη όλων των μελών του για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου που λάμπρυνε το δικηγορικό λειτούργημα ασκώντας το με γνώσεις, ήθος και ανθρωπιά.
Εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του για την ύπουλη και άνανδρη εγκληματική ενέργεια που προκάλεσε τον βίαιο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου και επέφερε σοβαρό πλήγμα στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου στην απόδοση της δικαιοσύνης.
Απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν τα δέοντα προς όλες τις κατευθύνσεις για την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου θα συμμετάσχουν στην εξόδιο ακολουθία του και θα καταθέσουν στεφάνι.
Στη μνήμη του εκλιπόντος θα διατεθεί το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρω σε φορέα που θα υποδειχθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Παρασκευή 06.02.2009.
Να δημοσιευθεί το παρόν στις Ημερήσιες Εφημερίδες της Μεσσηνίας ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’, ’’ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ’’, ‘’ΦΩΝΗ’’.


Κυπαρισσία 30 Ιανουαρίου 2009Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αιμιλιανός Σεκλός Ανδρέας Τότσης


Διαβάστε Περισσότερα...

Στοιχεία για τις αγροτικές ενισχύσεις αναμένει η Ε.Ε.Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χρειάζεται περισσότερα στοιχεία από την Ελλάδα για τις ενισχύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ που έχει υποσχεθεί στους αγρότες, διαφορετικά δεν μπορεί να αποφασίσει για το αν είναι σύννομες με το κοινοτικό δίκαιο.........


«Δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση αυτή την στιγμή που να διευκρινίζει περί τίνος πρόκειται. Περιμένουμε η Ελλάδα να μας δώσει αυτήν την πληροφόρηση πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Michael Mann.Πηγή: Reuters


Διαβάστε Περισσότερα...

Αποχωρούν μαζικά οι αγρότεςΣε μαζική αποχώρηση από τα μπλόκα τους στη Μακεδονία και τη Θράκη προχωρούν το μεσημέρι οι αγρότες. Τα μόνα ισχυρά μπλόκα πλέον παραμένουν στον Προμαχώνα και στη Νίκαια, με τους αγρότες να δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους...................

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις στο τελωνείο των Κήπων Έβρου, ενώ αναμένεται να διαλυθούν ως το μεσημέρι και τα μπλόκα στις συνοριακές διαβάσεις της Εξοχής και των Ευζώνων. Αποχωρούν και οι αγρότες από τα διόδια των Μαλγάρων. Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι αγρότες στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Στη 13.00 αποχωρούν οι αγρότες των Γρεβενών από την Εγνατία Οδό. Ο δρόμος έχει ανοίξει σε όλο του το μήκος και η κίνηση γίνεται κανονικά, αφού τα τρακτέρ δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Χθες αργά το βράδυ αποχώρησαν και οι αγρότες των Σερβίων Κοζάνης, ανοίγοντας την εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας και οι αγρότες απ’ τον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας.Πηγή: ΑΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

ΒΟΥΒΟΣ ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 53ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΥΡΙΟ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ.


Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Με το άγγελμα του θανάτου του δικηγόρου, Σπύρου Ιωάννου, χθες οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας είχαν σοκαριστεί και συγκλονιστεί. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι συνέβη αυτό το πρωτοφανές άγριο έγκλημα στην Κυπαρισσία και μάλιστα με θύμα τον γνωστό δικηγόρο. Η πόλη έχει βυθιστεί σε βουβό πόνο και οι συνάδελφοί του ήταν συντετριμμένοι. Ούτε να μιλήσουν δεν μπορούσαν κάποιοι, με τους οποίους επικοινωνήσαμε.........Σε επικοινωνία, που είχαμε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Αιμιλιανό Σεκλό, δήλωσε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι για τη βάναυση, βάρβαρη και στυγερή δολοφονία του καλού μας συναδέλφου, Σπύρου Ιωάννου. Ζητάμε την τάχιστη διαλεύκανση της υπόθεσης και να επιληφθεί ειδικό Κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών».
Αύριο το μεσημέρι η κηδεία του.

Στις 3 αύριο το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, στην Κυπαρισσία, θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία για τον άτυχο δικηγόρο.
«Πλήγμα η επίθεση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης»

Επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Προκόπη Παυλόπουλο και Νικόλαο Δένδια αντίστοιχα, αλλά και προς τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, Εφετών Καλαμάτας κ. Σκλήρη και Κυπαρισσίας κ. Μπούγο και τον πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Παξινό, απέστειλαν χθες το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Τους ανωτέρω ενημέρωσαν για τη βάρβαρη εγκληματική επίθεση, που δέχθηκε ο 53χρονος δικηγόρος μέσα στο γραφείο του εν ώρα εργασίας και τη νοσηλεία του σε κωματώδη κατάσταση στην Εντατική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Τέλος, χαρακτήρισαν ως πλήγμα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης τη βάναυση και πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση κι έκαναν έκκληση για ταχεία διαλεύκανση της θανατηφόρας αυτής επίθεσης και απονομή της Δικαιοσύνης.Ζητούν τη συνδρομή εξειδικευμένου Κλιμακίου Ανθρωποκτονιών από Αθήνα


Οι δικηγόροι της Κυπαρισσίας ζητούν τη συνδρομή Κλιμακίου Αξιωματικών εξειδικευμένων στην εξιχνίαση ανθρωποκτονιών, λόγω του ιδιαίτερου χειρισμού που απαιτεί ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Οι συνθήκες της επίθεσης και ο τρόπος που κτυπήθηκε οδηγούν με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σχεδιασμένη δολοφονία του συναδέλφου μας με προφανή σκοπό να δημιουργήσει το φόβο, την τρομοκρατία και την ανασφάλεια στο κύκλο της δραστηριότητάς μας σαν συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, να επιφέρει πλήγμα στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και να προκαλέσει κλονισμό της εμπιστοσύνης του πολίτη στην έννομη τάξη. Έχει προκληθεί μείζον κοινωνικό ζήτημα στην περιοχή μας και είναι αναγκαίο να εξαντληθεί κάθε μέσον με σκοπό τη διαλεύκανση του εγκλήματος, έτσι ώστε πέραν του ότι πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη, να επανέλθει η ηρεμία και η εμπιστοσύνη του κοινωνικού συνόλου στους νόμους και τους θεσμούς.

Όμως επειδή η υπόθεση είναι υψίστης σημασίας και το στάδιο της αρχικής συλλογής των στοιχείων είναι πολύ σημαντικό, οι ασκούντες την προανάκριση στο στάδιο αυτό είναι αναγκαίο να έχουν αυξημένη εμπειρία. Επιπλέον δε επειδή η κοινωνία μας είναι μικρή και γενικά ο κύκλος στον οποίο διεξάγεται η έρευνα είναι στενός όπου σχεδόν όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

Κρίνουμε αναγκαίο το αρχικό αυτό στάδιο της προανάκρισης για την συλλογή των στοιχείων και την διερεύνηση των δεδομένων για τον εντοπισμό των υπόπτων, να ανατεθεί σε εξειδικευμένο αξιωματικό ή κλιμάκιο με αυξημένη εμπειρία σε ανθρωποκτονίες, ώστε να αξιοποιηθούν με προσοχή και "απόρρητα" τα στοιχεία που θα συλλέγονται, έτσι ώστε η υπόθεση βαίνοντας προς τον ανακριτή να βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Δεν αμφισβητείται η ακεραιότητα και ικανότητα των οργάνων του Α.Τ. Κυπαρισσίας η οποία είναι δεδομένη. Όμως η φύση της υπόθεσης αυτής απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό και εξειδικευμένη εμπειρία... Απαιτείται η προσεκτική έρευνα και μελέτη των προσωπικών πραγμάτων - ημερολογίων του συναδέλφου μας, που θα συλλεγούν από το γραφείο, το οποίο πρέπει να παραμείνει σφραγισμένο, να γίνει άρση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των υπόπτων πριν και μετά το περιστατικό, να γίνει εξονυχιστική έρευνα στα ευρήματα του γραφείου του θύματος, συλλογή βιολογικού υλικού, των κινητών πραγμάτων των υπόπτων που θα προκύπτουν στην πορεία της υπόθεσης και κυρίως να γίνει έρευνα όλων των υποθέσεων που είχε χειρισθεί ο συνάδελφός μας το τελευταίο διάστημα κυρίως οικονομικού ενδιαφέροντος (κατασχέσεις - Διαταγές πληρωμής κ.τ.λ.) καθώς και μελέτη και εξέταση των προσωπικών δικαστικών του υποθέσεων».

Επιπλέον ζητούν να λάβει η υπόθεση τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, ώστε να επιτευχθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης.Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι Καλαμάτας σε ένδειξη πένθους

Τη βαθιά του οδύνη για τον χαμό του αξιόμαχου δικηγόρου συναδέλφου εξέφρασε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Μαργέλης. Μιλώντας χθες στην «Επι» ανέφερε ότι, «οι δικηγόροι Καλαμάτας είναι συγκλονισμένοι από τον άδικο και τραγικό χαμό του συναδέλφου, Σπύρου Ιωάννου, από την εγκληματική και απάνθρωπη επίθεση που επέφερε τον θάνατό του. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας συμπαρίσταται στην οικογένεια του εκλιπόντος και ως ένδειξη πένθους τα μέλη του αποφάσισαν να απέχουν αύριο (σ.σ. σήμερα Παρασκευή) από τα καθήκοντά τους».*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...